«Ελλάδα-Κίνα: Η Συνάντηση των δυο Πολιτισμών στην Φιλοσοφία και τις Θετικές Επιστήμες»

H φιλοσοφία, η πολιτική σκέψη αλλά και το σύστημα διοίκησης της Αρχαίας Κίνας, τίθεται στο προσκήνιο της εκδήλωσης με τίτλο: «Ελλάδα-Κίνα: Η Συνάντηση των δύο Πολιτισμών στη Φιλοσοφία και τις Θετικές Επιστήμες».
Το βιβλίο «Li Ki», που προκάλεσε αίσθηση, αποτελεί την ελληνική μετάφραση του τελετουργικού και της εθιμοτυπίας στην οργάνωση της κοινωνίας και του κράτους της Αρχαίας Κίνας και ο συγγραφέας του Χρήστος Καφτεράνης θα είναι ένας από τους δύο ομιλητές της εκδήλωσης που διοργανώνεται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 16.00 στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Χρήστος Καφτεράνης , έχει ειδικευθεί στην πολιτική σκέψη της αρχαίας Κίνας και κυρίως στη σχολή των Νομοκρατών. Μερικά από τα έργα του είναι: «Άλας και Σίδηρος-Κίνα 81 πΧ»(μετάφραση-πολιτική διατριβή), «Το βιβλίο του Ηγεμόνα Σιάνγκ»(μετάφραση-πολιτική διατριβή), «Σιάνγκ Γιάνγκ-Μακιαβέλι-Σοφιστές: οι τεχνικοί του κράτους (πολιτική διατριβή) κ.α Ο Δρ Χρήστος Καφτεράνης στο νέο του βιβλίο παρακολουθεί τις χρονικά πράλληλες πορείες δέκα επιφανών στοχαστών της Αρχαίας Ελλάδας και της Αρχαίας Κίνας.

Εμβιομηχανική και Αναγενητική Ιατρική.
Σε μια νέα διεπιστημονική περιοχή την ονομαζόμενη Ιστοτεχνολογία-Αναγεννητική Ιατρική που συνδυάζει την Εμβιομηχανική και τα Βιοϋλικά , μας εισάγει ο καθηγητής Γιάννης Μισιρλής από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας , ο οποίος  συνεργάζεται με συναδέλφους του από το Sichuan University από το 1993. Ο κ Μισιρλής λόγω και της μακροχρόνιας συνεργασίας του με τον καθηγητή Jiang Chang της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στη Σαγκάη  ήταν ένας από τους δύο προσκεκλημένους ευρωπαίους ομιλητές στο 5ο Chine-Europe Symposium on Biomaterials in RegenerativeMedicine (Κινεζο-ευρωπαϊκό Συμπόσιο στα βιουλικά στην Αναγεννητική Ιατρική).



Η εκδήλωση «Ελλάδα-Κίνα: Η Συνάντηση των δύο Πολιτισμών στην Φιλοσοφία και τις Θετικές Επιστήμες», γίνεται στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδα-Κίνα 2017. Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας των δύο χωρών. Διοργανώνεται   από τις Κοσμητείες της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη