Ίδρυση δύο νέων λαϊκών αγορών στην Θεσσαλονίκη

Ίδρυση δύο νέων λαϊκών αγορών στη Νέα Ραιδεστό και τον Τρίλοφο του Δήμου Θέρμης

Δύο  νέες  λαϊκές  αγορές, στη Νέα Ραιδεστό και τον Τρίλοφο  του Δήμου Θέρμης στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, τίθενται σε πλήρη λειτουργία τις επόμενες μέρες. 
Στις νεοϊδρυθείσες λαϊκές αγορές θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν συνολικά εκατό (100) πωλητές. 

Ήδη έχει εκδοθεί  από τη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η δημόσια πρόσκληση για την  κάλυψη  των εκατό  νέων  θέσεων που  δημιουργούνται. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παραγωγοί και επαγγελματίες που διαθέτουν νόμιμες άδειες πώλησης προϊόντων σε λαϊκές αγορές, αλλά δεν έχουν ικανό αριθμό θέσεων που να τους εξασφαλίζει  πενθήμερη εργασία. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pkm.gov.gr

Η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποδώσει  άλλες 116 κενές θέσεις σε κατόχους νόμιμων αδειών σε 11 λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να  ενισχύσει και ταυτόχρονα να βελτιώσει τις συνθήκες άσκησης της βιοποριστικής τους δραστηριότητας, με επέκταση της σε περισσότερες μέρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Σε μια εποχή που o θεσμός  των λαϊκών αγορών παίζει καθοριστικό ρόλο στο εβδομαδιαίο τραπέζι κάθε νοικοκυριού, σεβόμενοι τους καταναλωτές, τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς, λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών και ένα άνετο, οργανωμένο περιβάλλον που να πληροί τους κανόνες υγιεινής, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και τις προσιτές τιμές.

Είναι ειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αλλάξει την εικόνα των λαϊκών αγορών και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Στις δύο νεοϊδρυθείσες λαϊκές αγορές, στη Νέα Ραιδεστό και τον Τρίλοφο, με τις διαγραμμίσεις που έχουν γίνει,  όλοι  οι πωλητές θα γνωρίζουν εξαρχής το χώρο που επιτρέπεται να καταλαμβάνει ο πάγκος τους, ενώ οι έλεγχοι που διενεργούμε θα διασφαλίσουν και σε αυτή την περίπτωση τόσο τα δικαιώματα των πωλητών όσο και τα δικαιώματα των καταναλωτών», υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Κώστας Γιουτίκας.
Νεότερη Παλαιότερη