Αντιπροσωπεία Μετόχων ΟΑΣΘ, σε Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Σ.τ.Ε

Αντιπροσωπεία Μετόχων ΟΑΣΘ σε Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το
Σ.τ.Ε. στις 2 Φεβρουαρίου
Για την εκδίκαση των Αιτήσεων Ακύρωσης κατά της Κρατικοποίησης

Πολυπληθής αντιπροσωπεία μετόχων του ΟΑΣΘ θα ταξιδέψει στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία του Σωματείου ‘‘Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ’’, προκειμένου δώσει το παρών έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 47-49) την ημέρα της εκδίκασης στην Ολομέλεια του Σώματος των Αιτήσεων Ακύρωσης που έχουν υποβάλει 400 περίπου μέτοχοι του ΟΑΣΘ κατά του ν. 4482/17 περί Κρατικοποίησης του Οργανισμού - και ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2017.

Η αντιπροσωπεία των Μετόχων θα προβεί σε Παράσταση Διαμαρτυρίας για την κρατικοποίηση του Οργανισμού χωρίς καμία αποζημίωση για τους 3000 συνεταιριστές-μετόχους του.

Πρόκειται ουσιαστικά για δήμευση ιδιωτικής περιουσίας που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες και η οποία καταστρατηγεί βάναυσα το ελληνικό Σύνταγμα, τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες, καθώς και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Εν μέσω μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, η Κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει το ιδεολογικό της αφήγημα, κρατικοποίησε τον ΟΑΣΘ δύο χρόνια πριν την επερχόμενη Ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού (που βάσει Κοινοτικού Κανονισμού, έχει, ούτως ή άλλως, προγραμματιστεί για το 2019 με Διεθνή Διαγωνισμό). Η μεθόδευση της ήταν να σταματήσει από το 2015 να καταβάλει στον ΟΑΣΘ τις νόμιμες - και βάσει κρατικών Συμβάσεων - επιδοτήσεις εισιτηρίου, ώστε να επιτύχει τον οικονομικό στραγγαλισμό του Οργανισμού και να προχωρήσει στην αντισυνταγματική Κρατικοποίηση του.

Με την Παράσταση Διαμαρτυρίας, οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν επίσης τη συστηματική στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση τους, επισημαίνοντας ότι:
Οι 3000 συνεταιριστές - μικρομέτοχοι, αρχικά βιοπαλαιστές αυτοκινητιστές, δούλεψαν σκληρά και πλήρωσαν με τις οικονομίες μιας ζωής την είσοδό τους στον Οργανισμό. Το καθαρό μέρισμα τους από τον ΟΑΣΘ (αφαιρουμένων φόρων, ασφαλιστικών εισφορών κ.α. κρατήσεων) κυμαινόταν, για τη συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών (90%), κάτω από 150 ευρώ/μήνα, ενώ κατά την περίοδο 2016-17 φορολογούνταν για Μέρισμα το οποίο ούτε καν εισέπρατταν.

Οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ προσβλέπουν στη δίκαια επίλυση των αιτημάτων τους και δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη
Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ
Νεότερη Παλαιότερη