Η Κυβέρνηση αρνήθηκε να συζητηθεί στη Βουλή, η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Μέ κάθε τρόπο επιχειρεί η κυβέρνηση να μην ανοίξουν άλλα μέτωπα με τον Πάνο Κάμμένο την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διελκυνστίδα με τους ΑΝΕΛ αναφορικά με το όνομα των Σκοπίων.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου με την σύμπραξη των βουλευτών της συμπολίτευσης μπλόκαρε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προκείμενου να ρίξει φως στην υπόθεση των πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

Πρώτος το θέμα είχε θέσει (εδώ και καιρό) ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης και το αίτημα του είχαν συνυπογράψει οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η ΝΔ αλλά και η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου επιχείρησε να απορρίψει το αίτημα εμφανίζοντας ως αρμοδιότερη την επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλή, ενώ δικαιόλογησε την άρνηση της και με το επιχείρημα ότι η υπόθεση διερευνάται ήδη από την Δικαιοσύνη.

Τελικά η πρόεδρος της επιτροπής προχώρησε σε ελιγμό. Δήλωσε ότι θα ζητήσει από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής να γνωμοδοτήσει ποιες είναι οι αρμοδιότητες της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και αν ο υπουργός Άμυνας πρέπει να κληθεί από την επιτροπή Εξοπλιστικών.
Με πληροφορίες από το thetoc.gr
Νεότερη Παλαιότερη