Το θέατρο "Χυτήριο" απέλυσε τον Μάνο Παπαγιάννη


Το θέατρο «Χυτήριο» αποφάσισε την απομάκρυνση του Μάνου Παπαγιάννη από την παράσταση «Πετάει, πετάει», μετά το περιστατικό βίας που κατήγγειλε η Σοφία Παυλίδου.

Το θέατρο, σε ανακοίνωσή του, δηλώνει ότι «ότι καμία ανοχή, ούτε ασυλία μπορεί να επιδείξει, έναντι οιουδήποτε, για απαράδεκτες συμπεριφορές, που θίγουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στο Θέατρο και παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας του και πλήττουν βαθύτατα το καλλιτεχνικό του έργο».

Έτσι, η διοίκηση αποφάσισε τη συνέχεια της παράστασης με αντικαταστάτη του Μάνου Παπαγιάννη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και τον πολιτισμό, το θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ προσπαθεί με αίσθημα ευθύνης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παραμείνει αντάξιο των προσδοκιών όλων των συντελεστών της παράστασης, του κοινού και του καλλιτεχνικού κόσμου.

Η διοίκηση του Θεάτρου θεωρεί υποχρέωσή της να δηλώσει, ότι καμία ανοχή, ούτε ασυλία μπορεί να επιδείξει, έναντι οιουδήποτε, για απαράδεκτες συμπεριφορές, που θίγουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στο Θέατρο και παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας του και πλήττουν βαθύτατα το καλλιτεχνικό του έργο.

Η διοίκηση του Θεάτρου εκφράζει τη βαθιά απογοήτευση και αποδοκιμασία για τη βίαιη συμπεριφορά του κ. Μάνου Παπαγιάννη απέναντι στη συνάδελφό του ηθοποιό κ. Σοφία Παυλίδου, μετά το τέλος της παράστασης, στον προσωπικό της χώρο, στο καμαρίνι που χρησιμοποιεί στο θέατρο, την παραβίαση του οποίου, παραδέχθηκε ο ίδιος ο ηθοποιός δημόσια. Επειδή όμως ως γεγονός εντάσσεται στις ιδιωτικές διαφορές, που απαιτείται έγκληση για τη δίωξη του δράστη και δεδομένου ότι έχει ασκηθεί έγκληση από την κ. Σοφία Παυλίδου, οφείλει η διοίκηση του Θεάτρου να απέχει από το δημόσιο διάλογο για το γεγονός αυτό, εφόσον ευρίσκεται πλέον στη σφαίρα του αποκλειστικού ελέγχου της δικαιοσύνης.

Λαμβάνοντας υπόψη την καταγεγραμμένη αδυναμία της κ. Σοφίας Παυλίδου να συνεχίσει στη σκηνή του θεάτρου τη συνεργασία της με τον κ.Παπαγιάννη, την υποχρέωση διαφύλαξης της ομαλής λειτουργίας του Θεάτρου και της προστασίας του συμφέροντος του Θεάτρου, των δημιουργών και όλων των υπολοίπων ηθοποιών της παράστασης, η διοίκηση του Θεάτρου αποφάσισε να συνεχιστούν οι παραστάσεις με την αντικατάσταση του ηθοποιού κ. Μάνου Παπαγιάννη από άλλο ηθοποιό.

Η απόφαση αυτή πιστεύουμε ότι είναι η ενδεδειγμένη για την παρούσα κατάσταση, χωρίς να αποδίδονται εκ μέρους της διοίκησης «τιμωρητικές» συνέπειες στο πρόσωπο του κ. Παπαγιάννη, ρόλο που αποκλειστικά και μόνο φέρει η Δικαιοσύνη. Υπαγορεύτηκε από λόγους προστασίας και διαφύλαξης υπέρτερου συμφέροντος, όπως της υποχρέωσης σεβασμού του στοιχειώδους πλαισίου των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων όλων των απασχολουμένων στο θέατρο, της διατήρησης των αμοιβαία καλών και δίκαιων σχέσεων μεταξύ όλων, της διαφύλαξης κλίματος ειρήνης και ασφάλειας στο χώρο του Θεάτρου και της προστασία του κύρους του Θεάτρου, ώστε το Θέατρο, ηθοποιοί και δημιουργοί της παράστασης να συνεχίσουν απρόσκοπτα το παραγωγικό πολιτιστικό τους έργο.
Αθήνα 17-1-2018
Η Πληρεξούσια Δικηγόρος
ΕΛΛΗ Γ. ΡΟΥΣΣΟΥ»

Ξέσπασε ο Μάνος Παπαγιάννης: “Δεν είμαι ένας τρελός που ξαφνικά άρχισε να βαράει μια γυναίκα”
Το θερμό επεισόδιο της περασμένης Πέμπτης ανάμεσα στην Σοφία Παυλίδου και τον Μάνο Παπαγιάννη στο Χυτήριο σόκαρε και σίγουρα συνεχίζει να απασχολεί τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη. Η Σοφία Παυλίδου κατηγορεί τον Μάνο Παπαγιάννη για επίθεση ξυλοδαρμού και εξύβριση και ο γνωστός ηθοποιός απαντά με μήνυση και επιμένει στη δική του εκδοχή για τα γεγονότα. Λίγο πριν την απόφαση μάλιστα του θεάτρου Χυτήριο να απομακρύνει τον ηθοποιό από την παράσταση, ώστε να επιστρέψει η Σοφία Παυλίδου, ο Μάνος Παπαγιάννης μίλησε για όλα.

“Δεν είμαι ένας τρελός που ξαφνικά άρχισε να βαράει μια γυναίκα. Για όνομα του Θεού! Ποιος μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο”, αναφέρει χαρακτηριστικά και ξεσπά λέγοντας: “Εννοείται πως καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση”.

Πήγες στο καμαρίνι της μετά το τέλος της παράστασης;
Ναι, πήγα, οφείλω να ομολογήσω, με κάπως έντονο τρόπο γιατί ήθελα να μου δώσει εξηγήσεις για το λόγο που είπε ότι δεν θα κάνει από εδώ και πέρα αυτά που έχουμε συμφωνήσει σε πρόβα.

Τι εννοείς λέγοντας με έντονο τρόπο;
Απλώς μπήκα στο χώρο της χωρίς να χτυπήσω την πόρτα.

Μπήκες στο καμαρίνι της με το έτσι θέλω;
Όχι,υπήρξαν εκατέρωθεν αντεγκλήσεις πρώτα και δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι. Όταν ο άλλος σε βρίζει, θέλεις να τον πιάσεις και να τον ρωτήσεις “γιατί το λες αυτό”;

Τι εννοείς αντεγκλήσεις; Σε έβρισε μετά την παράσταση;
Τώρα οι βρισιές και αυτά ανήκουν σε εκπομπές άλλης κατηγορίας. Ντρέπομαι και να αναφέρω αυτά που έχουμε πει. Υπήρξαν εκατέρωθεν αντεγκλήσεις. Έβρισε ο ένας, έβρισε ο άλλος. Αυτά συμβαίνουν παντού. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι επ’ ουδενί υπήρξε ξυλοδαρμός. Επ ‘ουδενί! Μου έκανε τρομερή εντύπωση όλο αυτό. Επ’ ουδενί υπήρξαν σημάδια στη Σοφία που να αποδεικνύουν ξυλοδαρμό. Επ’ ουδενί, αποδεικνύεται στα χαρτιά που έδειξε η ίδια, ότι εγώ την έπιασα από το λαιμό. Δηλαδή, μερικές φορές σου κάνει εντύπωση πως υιοθετούνται κάποια πράγματα χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.

Εννοείς ότι λέει ψέματα;
Είναι μια γυναίκα που εκτιμώ πάρα πολύ. Είναι μια γυναίκα που έχει δυο παιδιά, προσπαθεί πάρα πολύ στο χώρο, είναι εργάτης στο θέατρο και δεν θέλω να κρίνω τι έκανε και γιατί το έκανε αυτό. Αλλά διαφωνώ που βγήκε στα κανάλια.

Για ποιον λόγο να βγει δημόσια μια γυναίκα και να πει “με έδειρε” χωρίς να έχει συμβεί κάτι τέτοιο;
Ο καθένας μπορεί να νιώσει θιγμένος για το οτιδήποτε. Δεν μπορώ να μπω στο δικό της μυαλό. Εγώ εξηγώ τη δική μου αλήθεια και αυτό που έγινε σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα. Εάν εκείνη έχει άλλη εικόνα, αν το να ανοίγει την πόρτα σου και να μπαίνει στο χώρο σου κάποιος τρίτος το θεωρείς επίθεση, μπορεί γι’ αυτήν να είναι επίθεση.

Είσαι ακόμη, πρόθυμος να ζητήσεις συγγνώμη;
Όχι, γιατί στην πορεία της κουβέντας ήρθε η αστυνομία στο θέατρο να με συλλάβει. Αρχικά, είχα πει να αφήσουμε λίγο τη Σοφία να ηρεμήσει και να την πάρω τηλέφωνο, όμως μετά ήρθε η αστυνομία και αναγκάστηκα να φύγω από το θέατρο.
Διαβάστε περισσότερα στο Down Town που κυκλοφορεί!
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Το θέατρο "Χυτήριο" απέλυσε τον Μάνο Παπαγιάννη
Το θέατρο "Χυτήριο" απέλυσε τον Μάνο Παπαγιάννη
https://1.bp.blogspot.com/-vyjeJl6-JdM/WmB1XYSCn5I/AAAAAAABFBk/RFhvr7xBONwcV9y1HR84g8TdYXuNwLUvQCLcBGAs/s640/%25CE%25B8%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B8%25CF%2585%25CE%25B9%25CE%25B8%25CE%25B9.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-vyjeJl6-JdM/WmB1XYSCn5I/AAAAAAABFBk/RFhvr7xBONwcV9y1HR84g8TdYXuNwLUvQCLcBGAs/s72-c/%25CE%25B8%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B8%25CF%2585%25CE%25B9%25CE%25B8%25CE%25B9.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2018/01/blog-post_666.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2018/01/blog-post_666.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy