Ανακοίνωση από τα Lidl, για τις...σακούλες τους !!

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής της Lidl με στόχο τη βέλτιστη προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης της οικολογικής επιβάρυνσης των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία απέσυρε την πλαστική σακούλα των 0,04 λεπτών από όλα τα καταστήματά της.

Συγκεκριμένα, την αντικατέστησε με μια νέα σακούλα, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωμένα υλικά, είναι 100% ανακυκλώσιμη και στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν προϊόντα βάρους 10 κιλών. Είναι ανθεκτικότερη από τις κοινές πλαστικές σακούλες μιας χρήσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλαπλές φορές. 
Με τη χρήση της συγκεκριμένης σακούλας, οι καταναλωτές συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων, αλλά και στη μείωση του CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) έως 40% σε σύγκριση με σακούλες μιας χρήσης από πρωτογενή υλικά.
Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν το κόστος πώλησής της στα 0,08 λεπτά, σε αντίθεση με τις κοινές φθηνότερες πλαστικές σακούλες μιας χρήσης των 0,04 λεπτών, που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Παράλληλα, οι καταναλωτές συνεχίζουν να έχουν την ευκαιρία να προμηθεύονται από όλα τα καταστήματα Lidl και τα άλλα τρία είδη ανακυκλώσιμης σακούλας για πολλαπλές χρήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη