Μετά τον σάλο, ο Μπουτάρης παίρνει πίσω τις εξωφρενικές δηλώσεις του : "Παρερμηνεύτηκα" λέει τώρα !!!

«Λυπάμαι που οι δηλώσεις που έκανα χτες στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν»
«Λυπάμαι που από τη χθεσινή κουβέντα που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου από ένα σύνολο πραγμάτων που είπα με αφορμή τη συζήτηση για το μακεδονικό. Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα, πάρθηκε ένα κομματάκι από όσα είπα. Επιπλέον πρέπει να τονίσω ότι όταν ελέχθη αυτό, ήταν όλοι οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης και δεν αντέδρασαν», τόνισε σήμερα στις διευκρινιστικές δηλώσεις του ο Γιάννης Μπουτάρης.

Όσον αφορά τις πρωινές δηλώσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές και για την πρόταση του ονόματος του Νίκου Γκάλη για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είπε:

«Κοιμόμουν και μου πέταξαν ένα πράγμα. Με μπέρδεψε. Δεν είπα ποτέ την αλλαγή του ονόματος «Μακεδονία», ένα προβληματισμό ανέφερα. Όσο αφορά το όνομα του Νίκου Γκάλη, με ρώτησαν αν θέλουμε αλλαγή ονόματος, είπε για ένα όνομα το Νίκος Γκάλης γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο hall of fame. Δεν προτείνω και δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος. Είναι γνωστό ότι είμαι Αρειανός, εξάλλου δεν είναι κακό να τιμούμε τους θρύλους εν ζωή».
Ο κ. Μπουτάρης επικαλέστηκε μάλιστα την παρουσία δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κυρίου Καλαφάτη, οι οποίοι δεν αντέδρασαν στην ομιλία του. 

«Οι εθνολαϊκιστές που με κατηγορούν ευθύνονται για την ήττα»
Ο κ. Μπουτάρης μάλιστα πέρασε στην αντεπίθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίρνει πίσω ότι στο ζήτημα της ονομασίας έχουμε χάσει τη μάχη προ πολλού «αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή». 

Τζιτζικώστας: Επιλέγει παίξει το ρόλο του «χρήσιμου ηλιθίου»
Σκληρή επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Λυπάμαι για τον Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος προκειμένου να πάρει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος, επιλέγει να παίξει το ρόλο του «χρήσιμου ηλιθίου».
Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι όσοι έπαιξαν αυτόν το ρόλο, «χρήσιμοι» ήταν για λίγο καιρό μόνο, μετά παρέμειναν απλώς «ηλίθιοι»!», αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ. Τζιτζικώστας.

Πατουλίδου: Ο κ. Μπουτάρης παραπαίει και είναι θλιβερό
Τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μεταξύ άλλων έθεσε ζήτημα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία», σχολίασε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
“Η πολιτική γύμνια και απομόνωσή οδηγεί στον αυτοεξευτελισμό. Είναι προσωπική επιλογή. Είναι όμως ανεπίτρεπτο ένας δημόσιος λειτουργός να καλύπτει την γύμνια του με το πέπλο της αυτοπροβολής με κάθε θυσία, ακόμα και αυτής των εθνικών συμφερόντων. Δεν εξηγείται αλλιώς το συνεχιζόμενο παραλήρημα ενός ανθρώπου-διαμορφωτή πολιτικών σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας. Ο κ. Μπουτάρης παραπαίει και είναι θλιβερό.  Αφού όμως το αποφάσισε ας συνεχίσει τον κατήφορο μόνος του χωρίς να παρασέρνει και τον θεσμό του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης.

Αν θέλει να είναι ο σταρ της πόλης και των New York Times, να αποποιηθεί του τίτλου του Δημάρχου. Τα εκατομμύρια πολιτών της Μακεδονίας αισθάνονται προσβεβλημένοι και εν τέλει αρχίζουν να ανησυχούν για τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Πέρα από αυτές τις εξηγήσεις άλλη δε μπορεί να δοθεί για να δικαιολογήσει την συγχυτικές απόψεις του περί “μακεδονικής ονοματολογίας”.

Γκιουλέκας: Ο Μπουτάρης ξεπέρασε τώρα και τους πιο σκληρούς Σκοπιανούς
Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις δηλώσεις, με τις οποίες αποκαλούσε τα Σκόπια “Μακεδονία”, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης ξεπέρασε τώρα και τους πιο σκληρούς Σκοπιανούς. Δήλωσε ότι πρέπει να σκεφτούμε να μετονομάσουμε το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, ώστε να μην μπερδεύονται οι επισκέπτες της πόλης και νομίζουν ότι βρίσκονται στα… Σκόπια!

Είναι απαράδεκτο ο άνθρωπος που εκπροσωπεί την πρωτεύουσα της Μακεδονίας να αναμειγνύεται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα.

Αντίθετα, έχει την ευθύνη να εκπροσωπεί την Θεσσαλονίκη, σεβόμενος τους πολίτες της Μακεδονίας και την Ιστορία της».

Φωκάς: Αλαζονεία και αδιαφορία για το κοινό αίσθημα
«Ο κ. Μπουτάρης μάλλον δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό και παράλληλα λησμονεί σε ποια πόλη είναι δήμαρχος», σχολίασε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Άρης Φωκάς με αφορμή τις δηλώσεις Μπουτάρη.

«Αποτελεί αλαζονεία και αδιαφορία για το κοινό αίσθημα των Ελλήνων και δη των Μακεδόνων η στάση του Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης και όχι διπλωμάτης. Θα έπρεπε να ασχολείται με τις αρμοδιότητές του και όχι να προβαίνει σε δηλώσεις που δυναμιτίζουν την ήδη τεταμένη κατάσταση» αναφέρει ο κ. Φωκάς επισημαίνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται σε τι εξυπηρετούν τέτοιου τύπου δηλώσεις, πέρα από το να βρίσκεται στην επικαιρότητα ο κ. Μπουτάρης.
Νεότερη Παλαιότερη