Στα λευκά η μισή Ελλάδα- Τι όνομα έδωσαν στη νέα κακοκαιρία


Κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί σήμερα, πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Η νέα αυτή κακοκαιρία, με την εισβολή ψυχρών αέριων μαζών, θα προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα (πιθανό είναι να ντυθεί στα λευκά και η πόλη της Θεσσαλονίκης) και απότομη μείωση της θερμοκρασίας,

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο ονομάζεται «Λητώ», θα προκαλέσει νέα επιδείνωση του καιρού αρχικά στο Ιόνιο ενώ στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η «Λητώ» θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά-βορειοανατολικά με αποτέλεσμα τη γρήγορη βελτίωση του καιρού μέσα στη Δευτέρα. Από χθες το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η «Λητώ» κινούμενη γρήγορα προκαλεί βροχές και καταιγίδες οι οποίες σε Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου είναι ισχυρές.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν σταδιακά ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Στα λευκή ντύθηκε ήδη η Β. Ελλάδα
Η «Λητώ» έντυσε ήδη στα λευκά σχεδόν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Κοζάνη
Στην πόλη της Κοζάνης από χθες το βράδυ το έστρωσε κανονικά.

Γρεβενά
Ιδια εικόνα και στα Γρεβενά από χθες το βράδυ όπου το χιόνι ήταν ήδη στα 10 εκατοστά.

Από χθες το μεσημέρι ήδη χιόνιζε στα ορεινά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και μικρές διακοπές ρεύματος.

Πήλιο
Ακατάπαυστα συνεχίζει να βρέχει στο Πήλιο, με τη γη να καταπίνει την άσφαλτο, ενώ από τα Χάνια και πάνω χιονίζει και απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες. Η μάχη με τις αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου στον άξονα από Ξουρίχτι μέχρι Ζαγορά σε πάνω από 30 σημεία καθίζησης συνεχίζεται καθώς και στα τρία σημεία στον άξονα Καράβωμα μέχρι Χάνια.

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που πλήττει από την προηγούμενη εβδομάδα την περιοχή. Τα φαινόμενα είναι ασυνήθιστα έντονα με μεγάλα ύψη βροχόπτωσης μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου στη Ζαγορά Πηλίου έχει ήδη καταγράψει 840 χιλιοστά βροχής, μόνο μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ μόνο τα τελευταία τέσσερα 24ωρα καταγράφηκαν πάνω από 650 χιλιοστά.

Τα εκατοντάδες μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας επιχειρούν διαρκώς να κλείσουν τις καθιζήσεις ρίχνοντας αδρανή υλικά ώστε να υπάρχει οδική πρόσβαση, ενώ η ποσότητα του νερού είναι τεράστια.

Καρδίτσα
Βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, από τα 300 μέτρα και πάνω, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το νομό της Καρδίτσας, ενώ με έντονη ανησυχία οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν τον όγκο των νερών στα ποτάμια της περιοχής.

Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας επιχειρούν σε ολόκληρο το ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους,

Εβρος
Στα λευκά και περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου ήδη από χθες.

Μάλιστα, η πυκνή χιονόπτωση έγινε αιτία της ταλαιπωρίας δύο ατόμων που εγκλωβίστηκαν από το χιόνι, μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην Λεπτοκαρυά του Έβρου.

Μετά από επιχείρηση της πυροσβεστικής, τα άτομα απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος με οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι δύο άνθρωποι παγιδεύτηκαν, λίγο μετά τις 6 μ.μ στο αυτοκίνητό τους αλλά χάρη στην επέμβαση της πυροσβεστικής, διασώθηκαν λίγες ώρες αργότερα.

Ξάνθη
Ισχυρή χιονόπτωση πλήττει από τη νύχτα το νομό Ξάνθης και όλη την ορεινή περιοχή.

Συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων όλη τη νύχτα επιχείρησαν να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο στην ορεινή περιοχή και αυτό επιτεύχθηκε σχεδόν σχεδόν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους. Προβλήματα υπάρχουν στο δευτερεύον οδικό δίκτυο ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε περιοχές με πολύ μεγάλο υψόμετρο στο δρόμο Ξάνθης Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων και Ξάνθης-Λειβαδίτη.

Με απόφαση του Δημάρχου Μύκης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Μύκης ενώ επίσης κλειστά θα είναι τα σχολεία στη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης καθώς προβλήματα παρουσιάζονται στις μετακινήσεις μαθητών με τα λεωφορεία, κυρίως, όσο και αρκετών εκπαιδευτικών.

Οι αρμόδιες αρχές συνιστούν προσοχή στους δρόμους ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται σε όλο το Νομό και την πόλη της Ξάνθης.

Καλαμπάκα
Στα λευκά και η Καλαμπάκα όπου και εκεί σήμερα θα μείνουν κλειστά τα σχολεία.

Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμπάκας: «Λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης σήμερα, Δευτέρα 26/02/2018, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, του Δήμου Καλαμπάκας».


Στα λευκά και η Ηπειρος
Συνεχείς και πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώνονταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 700 μέτρων, με το ύψος του χιονιού σήμερα να φτάνει στα 40-50 εκ.
Στα λευκά έχουν ντυθεί Μέτσοβο, Ζαγόρι, Κόνιτσα, ενώ χιόνι έπεσε και στον Δήμο Ζίτσας αλλά και σε περιοχές πέριξ του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.
Επί ποδός κατά τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις της Τροχαίας κατά μήκος των εθνικών δικτύων με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης η Τροχαία απαγόρευσε τις βραδινές ώρες την κίνηση των φορτηγών οχημάτων προς Κακαβιά και Κόνιτσα, ενώ σε ισχύ είναι μέχρι τώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην Εγνατία Οδό μετά το Μέτσοβο.
Περισσότερα από 20 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν συνεχείς αποχιονισμούς και ρίψεις ποσοτήτων αλατιού ,ενώ λόγω των χιονοπτώσεων κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία στο Δήμο Μετσόβου.

Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Στα λευκά η μισή Ελλάδα- Τι όνομα έδωσαν στη νέα κακοκαιρία
Στα λευκά η μισή Ελλάδα- Τι όνομα έδωσαν στη νέα κακοκαιρία
https://1.bp.blogspot.com/-gCkRL9EsxQY/WpPv17dW2QI/AAAAAAABI_4/hNGSpZEuZgQgd9JFVe45KGpUdZV42rGswCLcBGAs/s640/100_5247.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-gCkRL9EsxQY/WpPv17dW2QI/AAAAAAABI_4/hNGSpZEuZgQgd9JFVe45KGpUdZV42rGswCLcBGAs/s72-c/100_5247.JPG
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2018/02/blog-post_281.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2018/02/blog-post_281.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy