Η μουσική παράσταση «Παράθυρο στο φως» με τους Δ. Βουτσά και Π. Καράκογλου στο Ξέφωτο

Ο Δημήτρης Βουτσάς και η Πολυξένη Καράκογλου ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη καλωσορίζοντας το δικό τους καινούργιο χειμώνα στη μουσική σκηνή ΞΕΦΩΤΟ.

Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις ακροάσεις της 4ης Ακρόασης της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου και κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους τραγούδια. Αλλά και η ολοκαίνουργια διασκευή «Καινούργιος χειμώνας» των Σταμάτη Κραουνάκη και Μάνου Τσιλιμίδη.

Ένα πρόγραμμα με τραγούδια σε ανοιχτά παράθυρα που καλωσορίζουν το φως της επόμενης μέρας. Στιγμές από την προσωπική δισκογραφία των ερμηνευτών, καθώς και του στιχουργού, Λάζαρου Αντωνιάδη, πάντα πλαισιωμένα σε τραγούδια μεγάλων δημιουργών που επισφράγισαν την ελληνική μουσική σκηνή. Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Άκη Πάνου, Γιώργου Ζαμπέτα, Γιάννη Σπανού, Χρήστου Νικολόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη κα.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο στιχουργός Λάζαρος Αντωνιάδης και ενορχήστρωσε ο Δημήτρης Ανδρονιάδης.


Αυτό διάστημα η Πολυξένη Καράκογλου ετοιμάζει την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά κι ήδη το τραγούδι «Πολύχρωμες ζακέτες» των Γρηγόρη Πολύζου – Αθηνάς Σπανού έχει αγαπηθεί.

Παίζουν:
Δημήτρης Ανδρονιάδης (Πιάνο)
Φοίβος Μποζάς (Σαξόφωνο)
Γιώργος Σμυρνής (Κοντραμπάσο)
Παύλος Λογαράς (Τύμπανα)

*Ο τίτλος της παράστασης είναι βασισμένος στο ομώνυμο τραγούδι των Π.&Χ.Κατσιμίχα «Παράθυρο στο φως» από το άλμπουμ «Τρύπιες σημαίες», 2000.
Μουσική Σκηνή Ξέφωτο
Λυκούργου 5, Λαδάδικα Θεσσαλονίκη 546 25
Εισιτήριο θεάματος: 6€ | Ωρα προσέλευσης: 22:30 | Ωρα έναρξης: 23:00
Τηλ: 2314015911
Νεότερη Παλαιότερη