Θεσσαλονικη : Για φαγητό στο εστιατόριο "Σέμπρικο", στο κέντρο της πόλης

Εχοντας ακούσει πολύ καλές κριτικές αποφασίσαμε να επισκεφτούμε για φαγητό το εστιατόριο "Σεμπρικο"

Βρίσκεται στην αρχή της οδού Φράγκων, στο νούμερο 2 πίσω από τα δικαστήρια, πλάι στο Βυζαντινό Τείχος

Ευχάριστος χώρος, ψηλοτάβανο με καθαρή ατμόσφαιρα, διαμορφωμένος ώστε να θυμίζει παλιό παντοπωλείο, με την κουζίνα ανοιχτή στα βλέμματα των επισκεπτών του.

Βραδινές ώρες υπάρχει parking, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει η πρωινή δραστηριότητα των δικαστηρίων

Φιλικότατη εξυπηρέτηση από το ευγενέστατο προσωπικό, με χαμόγελο και διάθεση να βοηθήσει την παρέα στην παραγγελία και να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία.

Ο κατάλογος ικανοποιητικός γέρνει περισσότερο προς τα κρεατικά, χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα θαλασσινά από τις επιλογές, με μεγάλη λίστα και ενημερωμένη λίστα κρασιών.

Ξεκινήσαμε με μία ωραιότατη ποικιλία Ελληνικών τυριών, η οποία συνόδευσε τα πρώτα τσίπουρα που έφτασαν στο τραπέζι.

Μανιτάρια σωτέ με σκορδοβουτυρο, μαγειρεμένα αριστοτεχνικά, ευωδιαστά και ζουμερά, με εξαιρετική υφή και χωρίς περιττό λάδι.


Εξαιρετικά πρωτότυπη και σούπερ γευστική η παντζαροσαλάτα με πράσινο μήλο, καραμελωμένα αμύγδαλα και σύγκλινο Μάνης, γευστική αποθέωση πραγματικά.


Βρασμένα χόρτα με καβουρμά από βουβαλίσιο κρέας και τηγανητό αυγό, σε έναν θεαματικό συνδυασμό γεύσεων, πανέμορφο και δυνατό πιάτο.



Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κάπαρη και απάκι, σε ένα πλούσιο πιάτο με βελούδινη υφή χορταστικός και δυνατός μεζές, εξαιρετικά φτιαγμένος.

Στη συνέχεια, ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας, μία πραγματική γευστική έκρηξη, δυνατή στη γεύση, με την υφή που θα έπρεπε έχει κάθε ριζότο που σερβίρεται σε εστιατόρια που θέλουν να διατηρήσουν το όνομά τους σε υψηλά επίπεδα.


Και τέλος κεμπάπ βουβαλίσιο στη σχάρα, γιαουρτλού σερβιρισμένο με πιτούλες, αφράτο με έντονη γεύση ανατολίτικη, το καλύτερο συνοδευτικό για την μπύρα μας.



Οταν ζητήσαμε το λογαριασμό, μας κέρασαν ένα ωραιότατο γλυκό που θα λατρέψουν όσοι πραγματικά αγαπούν τη σοκολάτα !!!


Ο χώρος γεμάτος κόσμο-ευτυχώς είχαμε προνοήσει να κάνουμε κράτηση- η ατμόσφαιρα χαλαρή, μία ιδανική βραδιά για συζήτηση και αμπελοφιλοσοφία.
Η κουζίνα όπως είπαμε είναι ανοιχτή και όλες οι διαδικασίες παρασκευής του φαγητού ορατές στους συνδαιτυμόνες, οι χώροι πεντακάθαροι και γενικά μία εικόνα υγιούς και σοβαρής επιχειρήσεις εστίασης.

Συνοδέψαμε το φαγητό με δύο τσιπούρα,  ένα λίτρο ξινόμαυρο κρασί χύμα και 3 μπύρες.
Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο λογαριασμός, καθώς για όλα αυτά πληρώσαμε 80 ευρώ

Οσο και να προσπαθήσαμε, δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποιο ψεγάδι, καθώς ήταν μία υπέροχη εμπειρία γεύσεων, με πανέμορφα και στην παρουσίαση πιάτα

Φεύγοντας ήμασταν σίγουροι ότι θα το ξανάπροτιμήσουμε στα σίγουρα, καθώς πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις σαν και αυτή, κρατούν ψηλά και διατηρούν το καλό όνομα της Θεσσαλονίκης στον χώρο της εστίασης.
Νεότερη Παλαιότερη