5o Taratsa International Film Festival

Οι υποβολές για το 5o Taratsa International Film Festival ξεκίνησαν!

Μπορεί ο καιρός να μην έχει ζεστάνει ακόμα αρκετά, αλλά το Taratsa International Film Festival έχει ξεκινήσει ήδη να ζεσταίνει τις μηχανές του. Μια προθέρμανση απαραίτητη, μιας και έχει να κάνει με τον βασικό του άξονα: τις ταινίες του! 

Η περίοδος υποβολής λοιπόν ξεκίνησε και επίσημα, και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου, δίνοντας την ευκαιρία σε κινηματογραφιστές απ' όλο τον κόσμο να συμμετέχουν και να προσφέρουν στο σινεφίλ κοινό της Θεσσαλονίκης τη δική τους οπτική όντας κομμάτι του φεστιβάλ. 

Αφουγκραζόμενο τον παλμό της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στη χώρα, το Taratsa IFF από φέτος πολλαπλασιάζει τις εναλλακτικές που έχουν οι δημιουργοί, ως προς τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ. 

Πιο συγκεκριμένα, τους δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν τις ταινίες τους σε τέσσερα Τμήματα: Το Wide Lens - διεθνές διαγωνιστικό μωσαϊκό ταινιών μικρού μήκους απ’ όλο τον κόσμο-, το Student Angle - διεθνές διαγωνιστικό για φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους-, το Greek Scene –εγχώριο διαγωνιστικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο ελληνικό μικροφίλμ-, αλλά και τις Παράλληλες Προβολές, στις οποίες μπορούν να υποβληθούν και ταινίες διαφορετικών ειδών, από animation ή ντοκιμαντέρ μέχρι και φαντασίας μεγάλου μήκους. 
Για τις τρεις τελευταίες κατηγορίες υποβολών δεν προβλέπεται κόστος υποβολής (submission fee). Οι αιτήσεις μπορούν να συμπληρώνονται τόσο από τις διαδικτυακές πλατφόρμες filmfreeway, festhome και withoutabox, όσο και απευθείας στο Φεστιβάλ, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν εντός της ιστοσελίδας www.taratsaiff.com.

Το Taratsa IFF μεγαλώνει, ωριμάζει και διευρύνει το πρόγραμμα και την αντίληψή του για ό,τι συνιστά και αφορά σήμερα ο κινηματογράφος. Και αν την προηγούμενη τετραετία έφερε και “προσγείωσε” ένα καλειδοσκόπιο εικόνων απ' όλη την υφήλιο στις ταράτσες της πόλης, από φέτος φιλοδοξεί να το διευρύνει ακόμα περισσότερο, ενσωματώνοντας στο πρόγραμμά του ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του δημιουργικού παλμού της χώρας.

5ο Taratsa International Film Festival
22-26 Αυγούστου 2018
Θεσσαλονίκη
Νεότερη Παλαιότερη