Ενα τσίρκο τρόμου, καταστροφής και ντροπής η Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες αντιεξουσιαστές έκαναν πορεία στη Θεσσαλονίκη. 
Πεδίο μάχης  μετά το τέλος της πορείας.
Το κάλεσμα στην πορεία των αντιεξουσιαστών από την Ελλάδα, τα Σκόπια και άλλες χώρες των Βαλκανίων γίνεται υπέρ της «διεθνιστικής αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των καταλήψεων και των δομών του αγώνα». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην εμπρηστική επίθεση που έγινε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη, στην κατάληψη «Libertatia».



Η πορεία ξεκίνησε από τη λεωφόρο Στρατού και κινήθηκε προς την Καμάρα, μέσω της οδού Αγγελάκη. Η Εγνατία όπως και οι δρόμοι από όπου περνά η πορεία είναι αποκλεισμένη, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο κτήριο της ΕΡΤ 3.
Στη συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν προς την Τσιμισκή, μέσω της Αγίας Σοφίας και τις Ίωνος Δραγούμη.

Η συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη έχει φραχτεί με κλούβες, καθώς οδηγεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και υπό το φόβο επεισοδίων.
Μετά το τέλος της πορείας περίπου 100 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Εθνικής Αμύνης.
Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να μπουν μέσα στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ πριν είχαν βάλει φωτιά σε κάδους και λάστιχα.
Νεότερη Παλαιότερη