Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ



Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΥΑΘ, στην οποία κάνει εκτίμηση για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης
"Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που παρουσιάζει σοβαρή βλάβη από χτες το απόγευμα, ώστε να ομαλοποιηθεί στη συνέχεια σταδιακά η υδροδότηση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

 Ο τσιμεντένιος αγωγός διαμέτρου 1,65 μ. παρουσιάζει θραύση μεγάλου εύρους και θα αντικατασταθεί με χαλύβδινο αγωγό και τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης. Θα προηγηθούν εργασίες προετοιμασίας του σκάμματος με τοποθέτηση πασσαλοσανίδων, απομάκρυνση του σπασμένου τμήματος όπως και των υλικών που προέκυψαν από την εκσκαφή. Η προετοιμασία αυτή πριν από την αντικατάσταση δικαιολογεί και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, για τη σύντμηση του οποίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια.

Για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης, θα επιχειρηθούν διευθετήσεις στο δίκτυο, ώστε να υπάρξει κατά το δυνατόν ισοκατανομή της διαθέσιμης ποσότητας νερού. Θα ακολουθήσουν και νεότερες ενημερώσεις."
Νεότερη Παλαιότερη