Μέντα Live, Κυριακή 18 Ιανουαρίου @ The Residents Bar

Το συγκρότημα δημιουργείται στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 αποτελώντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εναλλακτικά ποπ συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής. Μέχρι το Νοέμβριο του 2012 κυκλοφορούν 5 δίσκους με ελληνικό στίχο (“Στον πλανήτη του Εδμούνδου”, “Σε καινούργια μπάντα”, “Ινστρουμέντα”, “Ποπ” και “Μέντα”).
Το 2015 αλλάζουν τον ήχο τους με το άλμπουμ “Téléphérique” και 9 instrumental συνθέσεις. Πλέον αναζητούν ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό δρόμο, αφαιρώντας τα φωνητικά και αφήνοντας τις εικόνες να δημιουργούνται μέσω της χρήσης των αναλογικών synthesizers που κυριαρχούν. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν ένα digital EP με τίτλο “K.I.D.” που περιέχει 4 νέες ορχηστρικές συνθέσεις και αποτελεί έναν φόρο τιμής στα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες ζώνες.
Στα πλαίσια της προώθησης του τελευταίου άλμπουμ εμφανίζονται σε αρκετές σκηνές στην Ελλάδα ενώ συμμετέχουν και στο Plissken Festival 2016.
Στο τέλος του 2017 το έβδομο άλμπουμ της μπάντας είναι έτοιμο. Περιέχει 8 κομμάτια σε μίξεις του Χρήστου Λαϊνά και mastering του πολυβραβευμένου John Davis ηχολήπτη των Metropolis studios του Λονδίνου. Είναι και αυτό ορχηστρικό, τιτλοφορείται “Polyend” και κυκλοφορεί στις 9 Φεβρουαρίου 2018.

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCnXWYvNB6pTuxk2vEGp6Sg
Spotify:https://open.spotify.com/album/0zRjMNYqHQgyiVLSx53OIG
Bandcamp:https://menta.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/MENTA.Official/


εναρξη 22:00, είσοδος ελεύθερη όπως πάντα
Νεότερη Παλαιότερη