Κραυγή απόγνωσης των Αστυνομικών υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης


70 και πλέον περιπολικά το 24ώρο, περίπου 300 αστυνομικοί, λείπουν από την αστυνόμευση των γειτονιών της Θεσσαλονίκης αφού βρίσκονται σε άλλες υπηρεσίες φύλαξης, όπου πλεονάζουν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φύλαξη του Τούρκικου Προξενείου από 180 αστυνομικούς, αριθμός υπερβολικός για ένα κτίριο!

Όλα αυτή τη στιγμή που μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να υπολογιστεί η υπόλοιπη μικροεγκληματικότητα που έχει αυξηθεί κατά πολύ λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης.

Χαρακτηριστικό της κακής κατανομής του προσωπικού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης είναι οι 180 αστυνομικοί που φρουρούν το Τούρκικο Προξενείο, υπηρεσία που χαρακτηρίζεται υπερβολική σε σχέση με τους 40 αστυνομικούς που φρουρούν τρία άλλα προξενεία, των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αλβανίας που βρίσκονται στο κτίριο του εμπορικού κέντρου Πλατεία στη Τσιμισκή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 24 αστυνομικοί φρουρούν το γραφείο του πρωθυπουργού που βρίσκεται εντός του ΥΜΑΘ. Μάλιστα οι αστυνομικοί αυτοί είναι επιπλέον της δύναμης που φρουρεί το υπουργείο!

Άλλοι 80 και πλέον αστυνομικοί βρίσκονται σε άλλες στατικές υπηρεσίες φύλαξης μεταξύ των οποίων και δύο διμοιρίες σε Hot Spot της Μυτηλίνης.

«Τα τελευταία χρόνια δεν φυλάμε τον κόσμο αλλά ντουβάρια» εξηγεί στο Reportplus.gr ο Θεόφιλος Παπαδάκης, αντιπρόεδρος δ.σ. της ΠΟΑΣΥ «Μας έχουνε μετατρέψει σε υπηρεσία φύλαξης, αντί να βρισκόμαστε στις γειτονιές και να είμαστε κοντά στον κόσμο. Η κατάσταση αυτή είναι γεγονός αφήνει τις γειτονιές αφύλακτες με αποτέλεσμα της αύξηση της εγκληματικότητας»

«Πρέπει να υπολογίσουμε ότι και το προσωπικό είναι γερασμένο και κουρασμένο αφού δεν γίνονται προσλήψεις. Ο μέσος όρος ηλικίας των αστυνομικών είναι τα 40 χρόνια» καταλήγει ο κ. Παπαδάκης.
Νεότερη Παλαιότερη