Εθελοντές, καθαρίζουν το Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Το Πευκοχώρι αλλάζει! Το Πευκοχώρι ομορφαίνει!

Με ενθουσιασμό και αγάπη για τον τόπο τους οι εθελοντές του Πευκοχωρίου, βάλθηκαν εδώ και μια εβδομάδα να καλλωπίσουν την περιοχή τους και να βελτιώσουν κατά το μέγιστο δυνατό την εικόνα της. Έχοντας οργανώσει μια δραστήρια ομάδα και έχοντας εμπνευστεί το διακριτικό τίτλο "ΑλλάΖΟΥΜΕ" για τη δράση τους, απευθύνθηκαν στο Δήμαρχο Κασσάνδρας Βασίλη Κυρίτση και ζήτησαν την αρωγή του Δήμου ,προκειμένου να υλοποιήσουν το αξιόλογο σχέδιό τους.

     Εξάλλου, οι πολίτες είναι εκείνοι που εντοπίζουν πολλές φορές τα κακώς κείμενα και είναι σημαντικό να αναλαμβάνουν εθελοντικά πρωτοβουλίες για να τα αλλάξουν.

Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης αφού συμφώνησε με τους εθελοντές δίνοντάς τους την άδεια να παρέμβουν σε δημόσιους χώρους,  όρισε σε πρώτη φάση την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πευκοχωρίου Μάγδα Σοφιού, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αντώνη Μιχαλάκη και την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαρία Παπαδημητρίου να συμμετέχουν στη δράση και να διευκολύνουν το έργο των εθελοντών προμηθεύοντας τους υλικά και εργαλεία αλλά και συνδράμοντας στην προσπάθεια.       

Ήδη, σήμερα, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της δράσης, επισκεπτόμενος την περιοχή διαπίστωσε ότι έχει αλλάξει κατά πολύ η εικόνα της και αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές, δεσμεύτηκε για ακόμη περισσότερη βοήθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές άλλαξαν την εικόνα του παραλιακού δρόμου, του προβλήτα, των κάθετων δρόμων ενώ διαμόρφωσαν παρτέρια και επιμελήθηκαν αισθητικά αρκετά σημεία. Εξάλλου τα μέλη της δράσης έχουν αντιληφθεί πως ο εθελοντισμός μπορεί να βοηθήσει πολλαπλώς έναν τόπο και να λειτουργήσει επικουρικά στη δημοτική Αρχή με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. 

Η Συλλογική προσπάθεια εθελοντών και Δήμου Κασσάνδρας αποδίδει και θα είναι συνεχής και ενισχυόμενη και από άλλους πολίτες και αιρετούς.

 Επικεφαλής των εθελοντών είναι η κυρία Αλεξία Βούλγαρη με βασικούς συνεργάτες τους κυρίους Στέλιο Κουτσούρη και Δημήτρη Νικολέττο ενώ ελπιδοφόρο μήνυμα έδωσαν μικρά παιδιά που συμμετέχοντας σ'αυτή τη δράση αναπτύσσουν τόσο την Ιδέα του Εθελοντισμού όσο και την κριτική τους ικανότητα να ξεχωρίζουν τα κακώς κείμενα σε έναν τόπο.

Αύριο, Μ.Δευτέρα  ο Αντιδήμαρχος Έργων Θωμάς Κοντός θα συνδράμει στη δράση παραχωρώντας υλικοτεχνική βοήθεια. Όλοι μαζί για το Πευκοχώρι που αγαπούμε
Νεότερη Παλαιότερη