Καταζητείται απο την Ελληνική Αστυνομία


Κάποιοι-λίγοι ή πολλοί δεν έχει σημασία, θυμούνται έναν άλλο Στέφανο Χίο, δημοσιογράφο του ελεύθερου ρεπορτάζ πριν από δύο δεκαετίες.

Μόνο που αυτός ο Στέφανος Χίος δεν υπάρχει πια, έχει δώσει την θέση του σε έναν άλλο Χίο, εκδότη πλέον, που χθες το απόγευμα φέρεται να πυροβόλησε φια εκφοβισμό έναν δικαστικό επιμελητή.

Μετά εξαφανίστηκε-με ταξί λένε οι πληροφορίες-από τα γραφεία της εφημερίδας του, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, δηλαδή την σύλληψή του.


Οι αρχές τον αναζητούν αλλά ο ίδιος, έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις τους τελευταίους μήνες κατάφερε να αποδράσει από τις εγκαταστάσεις του «Μακελειό» και να βγάλει μια δήλωση αργά χθες το βράδυ.

Το ύφος της είναι άκρως επιθετικό, όπως και τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας που εκδίδει ο Στέφανος Χίος, ενώ δεν αναφέρεται καν στο περιστατικό.

Προτίμησε να στολίσει τον Τόσκα και την ΕΛ.ΑΣ (σ.σ. η ορθογραφία και η σύνταξη διατηρούνται) αναφέροντας επί λέξει:

«Τι εγινε ρε παιδιά; Παλι με ψάχνουν τα μπατσακια του Τόσκα κατα εκατοντάδες την ωρα που οφείλουν να αναζητούν τους εγκληματίες που έστειλαν τον επιχειρηματία Aλέξανδρο Σταματιάδη που χαροπαλεύει; Ντροπή σας! Θα σας κρίνει ο Θεός κ ο λαός!

Τμήμα ανθρωποκτονιών

Προστασία πολιτεύματος

Ασφαλεια

Διας

Ολοι μαζι σε πολιορκία στην εφημερίδα μας για να μην βγει η αυριανή έκδοση

Θα λογαριαστούμε με όλους!

Σ.Χ»

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο δημοσιογράφος-εκδότης αντιμετωπίζει δικαστικά προβλήματα με την μορφή εξώδικης διαμαρτυρίας, όπως η χθεσινή, ή αγωγών και μηνύσεων.

Είναι όμως η πρώτη, που φέρεται να πυροβόλησε έναν άνθρωπο που απλά πήγε να κάνει την δουλειά του, όσο άχαρη κι αν είναι αυτή.

Σύμφωνα με την εκδοχή της ιστοσελίδας makeleio.gr ο άντρας που αναζητούσε τον Στέφανο Χίο εισήλθε στα γραφεία της εφημερίδας με απειλές και βιαιοπραγίες, ενώ ήταν ιδιαίτερα επιθετικός.

Στην συνέχεια σημειώθηκε το επεισόδιο με τον πυροβολισμό, η εξαφάνιση του Στέφανου Χίου, η έλευση των αστυνομικών δυνάμεων και η μάταιη μέχρι τα ξημερώματα τουλάχιστον αναζήτηση του δημοσιογράφου-εκδότη.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο όπου έλαβε χώρα το επεισόδιο βρέθηκε ένας κάλυκας, απομεινάρι του πυροβολισμού και του καινούργιου επεισοδίου στον βίο και την πολιτεία του Στέφανου Χίου ως εκδότη.


Νεότερη Παλαιότερη