Σκηνές τρόμου : Δραματικές στιγμές, για δύο ανήλικα παιδιά στην Θεσσαλονίκη

Στιγμές τρόμου για δύο ανήλικα παιδιά στην Θεσσαλονίκη.
Τα δύο μικρά παιδιά διέφυγαν της προσοχής των μεγαλύτερων τους και κατέληξαν να παίζουν πάνω από ένα φρεάτιο, το οποίο ήταν καλυμμένο με μία εύκαμπτη λαμαρίνα.
Κάτω από το βάρος των παιδιών υποχώρησε η λαμαρίνα και τα παιδιά βρέθηκαν στο κενό και κατόπιν στον πάτο του φρεατίου, βάθους πέντε μέτρων.
Όταν έγινε αντιληπτό το τι είχε συμβεί, ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και ανταποκρίθηκε άμεσα ο 2ος Πυροσβεστικός Σταθμός Θεσσαλονίκης με περιπολικό του όχημα.
Οι πυροσβέστες, οι οποίοι βρέθηκαν άμεσα στο σημείο ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες συνθήκες του περιστατικού και κατόρθωσαν να βγάλουν τα παιδιά τρομαγμένα αλλά σώα και αβλαβή μέσα από το φρεάτιο.
Οι ίδιοι περιγράφουν αυτή τους την εμπειρία μέσα από σελίδα την οποία διατηρούν στα social media :
"ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ 2 ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΒΑΘΟΥΣ 5 ΜΕΤΡΩΝ
Απόγευμα και το περιπολικό του σταθμού μας καλείται για παροχή βοήθειας .
Απεγκλωβισμός 2 παιδιών απο φρεάτιο υπονόμου . Φτάνοντας άμεσα στο σημείο βρήκαμε 2 παιδιά μέσα στα νερά σε βάθος μεγαλύτερο των 5 μέτρων .
Με την "κλίμακα μεθ' αρπαγίου" κατεβήκαμε κοντά στα παιδιά και τα ανεβάσαμε προσεκτικά στην επιφάνεια .
Βλέποντας το σημείο ,ούτε θέλαμε να σκεφτούμε τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί στα δυο παιδιά που έπεσαν απ αυτό το ύψος μέσα στο άνοιγμα.
Πέρα από την ευτυχή κατάληξη αυτό που για καιρό θα μείνει αποτυπωμένο στο μυαλό και την ψυχή μας είναι τα κλαμένα μάτια των παιδιών που μας εκλιπαρούσαν έντρομα να τα βγάλουμε από εκεί..."
Οι άρτια εκπαιδευμένοι πυροσβέστες παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υλικοτεχνικά, σε θέματα εξοπλισμού και εργασιακών δυσκολιών, έφεραν σε πέρας την αποστολή τους όπως πάντα, με άψογο τρόπο, σώζοντας από μία δύσκολη κατάσταση δύο μικρά παιδιά και  είναι άξιοι συγχαρητηρίων και θαυμασμού από όλη την υπόλοιπη κοινωνία



Νεότερη Παλαιότερη