Στο φως οι συνθήκες του άδικου θανάτου, της 16χρονης Στέλλας

Συγκλονίζουν οι περιγραφές για τις τελευταίες ώρες της 16χρονης Στέλλας
Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων της πολιτικής αγωγής στην πολύκροτη δίκη που αφορά το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου 2011, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
Η δίκη διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονταν σήμερα ο ένας από τους δύο νεαρούς που διασκέδαζαν μαζί με τη Στέλλα, εκείνο το Μεγάλο Σάββατο και οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούσαν το 2011 στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών.

Τον Δεκέμβριο του 2017 είχαν πρωτοδίκως καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως με ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή. Αντιμετωπίζουν εκ νέου σε δεύτερο βαθμό, τις κατηγορίες.
Να σημειωθεί ότι ο άλλος νεαρός που ήταν στην παρέα με την Στέλλα, 30 ετών σήμερα, είχε κριθεί ένοχος για την πράξη του βιασμού και καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή. Είναι δηλαδή ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Το κλίμα ήταν σήμερα ιδιαιτέρως φορτισμένο λόγω της κατάθεσης της μητέρας της 16χρονης Στέλλας, της θείας της και ενός σεκιουριτά από το μαγαζί που διασκέδαζε το 2011 η Στέλλα με τους φίλους της.

Η μητέρα της άτυχης Στέλλας υποστήριξε ότι εκείνη την ημέρα δεν υπήρχαν γιατροί στο Νοσοκομείο για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην κόρη της.

Είχαν κανονίσει με την Στέλλα να πάνε στην Εκκλησία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για να κοινωνήσουν. Η Στέλλα φαίνεται ότι πείστηκε από δύο φίλους της να βγουν εν αγνοία των γονιών της. Το πρωί η Στέλλα έλλειπε από το κρεβάτι της. Δεν ήξεραν που ήταν. Της έστειλε μάλιστα ένα sms όπου της έγραψε: «Στέλλα που είσαι; Βρες μια καλή δικαιολογία…». 
Ειδοποιήθηκε αργότερα από το Νοσοκομείο για την εισαγωγή της κόρης της. Έτρεξε αμέσως, όπου την ενημέρωσαν ότι έγινε εισαγωγή της Στέλλας με οξεία μέθη, κατόπιν υπέστη ανακοπή και οι γιατροί την επανέφεραν και τέλος υπέστη εγκεφαλικό οίδημα. Ειδοποίησε αμέσως τον σύζυγό της, τον ενημέρωσε για την κατάσταση της Στέλλας, με δραματικό τρόπο: «Έλα γρήγορα, το παιδί πεθαίνει».

Όταν πλησίασε την κόρη της συνειδητοποίησε την κρισιμότητα της κατάστασης. Το κεφάλι της Στέλλας ήταν πρησμένο … «σαν υδροκέφαλο». Δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει, ενώ την είχαν αφήσει στο διάδρομο για να την προσέχουν υποτίθεται οι γιατροί, ενώ γιατροί δεν υπήρχαν καθόλου στο Νοσοκομείο, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό.

Τη στιγμή που ένας εκ των δικηγόρων τους κατέθεσε στην αίθουσα φωτογραφίες της Στέλλας, που τραβήχτηκαν εκείνο το πρωί, η μητέρα δεν άντεξε και λύγισε, ξεσπώντας σε λυγμούς!

Η δίκη διακόπηκε το απόγευμα και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, ενώ οι κατηγορούμενοι είχαν στο πλευρό τους συναδέλφους τους γιατρούς και τις Ενώσεις γιατρών Ρεθύμνου και Χανίων. 
Πρόκειται για την πέμπτη προσπάθεια εκδίκασης της υπόθεσης σε 2ο βαθμό καθώς η δίκη έχει αναβληθεί ήδη τέσσερις φορές.

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και Χανίων προκήρυξαν απεργία , διαμαρτυρόμενοι για τις καταδίκες σε βάρος των γιατρών καλώντας παράλληλα τους συναδέλφους τους να σταθούν στο πλευρό των ειδικευόμενων στην δίκη.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί καταδικάστηκαν από το δικαστήριο, στο οποίο ο θάνατος της Στέλλας αποδόθηκε σε υπερβολική χορήγηση υγρών που προκάλεσε εγκεφαλικό οίδημα.
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε ως αιτία θανάτου την τοξικότητα και το εγκεφαλικό οίδημα από το αλκοόλ, παρά τα υψηλά επίπεδα αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα του κοριτσιού.

Αποφάσισαν μάλιστα ομόφωνα να καλύψουν οικονομικά τη νομική υποστήριξή των δύο γιατρών που κατηγορούνται για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας.

Διαβάστε την ανακοίνωση
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους του Γ.Ν Ρεθύμνου»
Σαν Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των γιατρών του Γ.Ν.Ρεθύμνου ενάντια στις απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις του τελευταίου διαστήματος, οι οποίες επανειλημμένα έχουν στοχεύσει αξιόλογους συναδέλφους με ανυπόστατες ιατρικά κατηγορίες.

Από την ατεκμηρίωτη ιατρικά καταδίκη 4 (!) συναδέλφων για την υπόθεση της άτυχης 16χρονης Στέλλας πριν μερικά χρόνια μέχρι και την πρόσφατη καταδίκη της παιδιάτρου για το θάνατο του μικρού Διονύση στο Ρέθυμνο, γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου de facto ποινικοποίησης της ίδιας της ιατρικής πράξης.
Η ιατρική επιστήμη αλλά ενίοτε και η ίδια η κοινή λογική έμοιαζαν ολωσδιόλου να απουσιάζουν από τις εν λόγω δίκες, καθώς δικηγόροι, εισαγγελείς και δικαστές -άνθρωποι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΔΕΟΙ από την ιατρική- φαινόταν να βγάζουν συμπεράσματα, αποφάσεις και πορίσματα κατά το δοκούν.

Στην πρόσφατη μάλιστα καταδίκη της παιδιάτρου από ό,τι μάθαμε η φαντασία έδειχνε να ξεπερνά σε εγκυρότητα την ίδια την πραγματικότητα, αφού η συλλογιστική της απόφασης εντόπιζε συγκεκριμένα ιατρικά αίτια για το θάνατο του ασθενούς εκεί όπου αδυνατούσε να τα βρει ο ίδιος ο ιατροδικαστής.

Υπήρχε η αίσθηση ότι από την έδρα οι γιατροί θεωρούνταν ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον, ενώ ακόμα και τα πορίσματα καθηγητών πανεπιστημίου που προσήλθαν αυτοβούλως να καταθέσουν δε λήφθηκαν υπόψη.

Και όλα αυτά μετά από εξουθενωτικές ψυχικά και χρηματικά δίκες γεμάτες με επιστημονικές ανακρίβειες, προσβολές στην ιατρική επάρκεια των συναδέλφων -από ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο- και αυθαίρετες εικασίες.
Σαν επιστέγασμα ήρθε και ο συνηθισμένος οχετός από τα γνωστά τηλεδικεία και την εκάστοτε ξεδιάντροπη τηλεντίβα, για να κηλιδώσει -αναίμακτα και εν μέσω των διαφόρων κατώτατης στάθμης κουτσομπολιών- την υπόληψη άξιων και έντιμων συναδέλφων.

Για πολλούς νοσοκομειακούς γιατρούς που τόσα χρόνια παλεύουν να κρατήσουν όρθιο το τσακισμένο από τα μνημόνια ΕΣΥ, που είδαν το μισθό τους να κατρακυλά χρόνο με το χρόνο, που εργάζονται υπερωριακά συνεχώς απλήρωτοι, που στερούνται κατ΄ εξακολούθηση τα ρεπό και τις άδειές τους προκειμένου να βγει το πρόγραμμα εφημεριών, τέτοιες αποφάσεις σαν τις παραπάνω αποτελούν απλά τη σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι.

Ανοίγουν πραγματικά τους ασκούς του Αιόλου και οδηγούν σε δρόμους με εφιαλτικές προοπτικές.
Όσοι θεωρούν ότι οι αποφάσεις αυτές θίγουν αποκλειστικά τους εμπλεκόμενους ιατρούς, πλανώνται πλάνη οικτρά, αφού ο κάθε συνάδελφος σε ολόκληρο το πανελλήνιο που ασχολήθηκε ή ενημερώθηκε στοιχειωδώς με το θέμα συνειδητοποιεί την εξής αλήθεια:

Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. Τέτοιες αποφάσεις οδηγούν αναπόδραστα είτε στην επιδείνωση της ήδη διογκούμενης ροής των γιατρών προς τον ιδιωτικό τομέα και το εξωτερικό, είτε σε άσκηση μιας καθαρά ευθυνόφοβης και αμυντικής ιατρικής από τους εναπομείναντες γιατρούς του ΕΣΥ.

Οδηγούν ακόμα σε διάρρηξη της ανεκτίμητης και αμφίδρομης σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενούς.
Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου απλό. Αλίμονο αν οι τρομοκρατημένοι γιατροί στα νοσοκομεία αρχίσουν να σκέφτονται πια με βασική τους προτεραιότητα τη νομική τους κάλυψη και προστασία αντί την υγεία και το συμφέρον του ασθενούς, δύο πράγματα που οι εν λόγω αποφάσεις καθιστούν ολοένα και λιγότερο συμβατά μεταξύ τους.

Από φόβο και χωρίς οποιαδήποτε ουσιαστική νομική κάλυψη από το δημόσιο νοσοκομείο, με επικρεμάμενη κάθε φορά την ενδεχομένως ακόμα και άνευ λογικής κατηγορία για ιατρική αμέλεια και σφάλμα, θα αρνείται ο οποιοσδήποτε να αναλάβει το οτιδήποτε.

Τέτοιες συμπεριφορές, που μπορεί να παρατηρούνται ήδη σε περιορισμένη κλίμακα, θα έχουν αναπόφευκτα ολέθριο αντίκτυπο στην υγεία των ασθενών κυρίως στα δημόσια νοσοκομεία.

Εν ολίγοις, υφίσταται ο ορατός και απολύτως απευκταίος κίνδυνος τέτοιες άδικες και αλόγιστες αποφάσεις εναντίων έντιμων γιατρών –που ούτε χρηματίστηκαν ούτε την κοπάνησαν από τα καθήκοντά τους αλλά απλά έκαναν τη δουλειά τους όπως τη γνώριζαν και όπως την γνωρίζουμε και την κάνουμε όλοι μας- μεσοπρόθεσμα και αδιόρατα να ΒΑΦΤΟΥΝ ΜΕ ΑΙΜΑ.

Το ενδεχόμενο του παραπάνω εφιαλτικού σεναρίου επιτείνεται από την αναφερόμενη παρουσία ατόμων από εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία σε μεγάλα νοσοκομεία στην Αθήνα και αλλού, τα οποία προσεγγίζουν συστηματικά συγγενείς εκλιπόντων ασθενών και -βρικολακιάζοντας πραγματικά το πένθος τους- στήνουν βιομηχανία διώξεων εναντίον γιατρών με κίνητρο το κέρδος.
Επειδή λοιπόν οι παραπάνω αποφάσεις αφήνουν βαθύτατα προσβεβλημένη την ιατρική κοινότητα σε ολόκληρη τη χώρα και καταδικάζουν την ιατρική γνώση, την αλήθεια και τους αγώνες μας για να κρατήσουμε τα δημόσια νοσοκομεία όρθια.

Επειδή επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στη θέση των συναδέλφων
Επειδή δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να αποτελούν τα εύκολα εξιλαστήρια θύματα για όλα τα κακώς κείμενα

Επειδή ολόκληρο το σύστημα υγείας της χώρας τελεί υπό καθεστώς «παρανομίας» -για την οποία ουδείς δικαστής είδαμε να ενδιαφέρεται- με την έννοια της υπέρβασης των ωραρίων των γιατρών πολύ πάνω από το όριο ασφαλούς εφημέρευσης, της απλήρωτης εργασίας και των άθλιων συνθηκών

Επειδή οι άδικες αυτές αποφάσεις ναρκοθετούν αναπότρεπτα την σωστή περίθαλψη των ασθενών σε ολόκληρη τη χώρα

Επειδή πρέπει επιτέλους να σπάσει το απόστημα του στησίματος βιομηχανίας διώξεων σε βάρος των γιατρών με κίνητρο το κέρδος
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων στο Ρέθυμνο
Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε γενική συνέλευση την Τετάρτη 16/05 ώρα 13:30 στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν.Χανίων «Κωστής Νικηφοράκης»

Σε συντονισμό με την Ένωση Γιατρών Ρεθύμνου σκοπεύουμε να προβούμε σε προκήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των γιατρών του νομού Χανίων την Πέμπτη 17 Μαϊου για να παραστούμε στην εκδίκαση στο Εφετείο στα Χανιά της υπόθεσης για το θάνατο της άτυχης 16χρονης στο Ρέθυμνο

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Την αθώωση των διωκόμενων συναδέλφων
Να μπει ένα φρένο στο πρόσφατο φαινόμενο των διώξεων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία

Την άμεση καθιέρωση από δω και στο εξής προδικαστικής επιτροπής γνωμοδότησης έγκριτων δικαστών και γιατρών για περιπτώσεις ενδεχόμενης ιατρικής αμέλειας

Την πλήρη δωρεάν νομική κάλυψη όλων των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία».
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Στο φως οι συνθήκες του άδικου θανάτου, της 16χρονης Στέλλας
Στο φως οι συνθήκες του άδικου θανάτου, της 16χρονης Στέλλας
https://1.bp.blogspot.com/-5SHqD6nk_Uo/Wv7o8dXefQI/AAAAAAABZCg/Pe3jWFmCpf0_bhAXO25QLn-m4MO2eErAACLcBGAs/s640/%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25BF%2B%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2583%25CE%25BA%25CE%25AE%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BF%2B%25CE%25BF%25CE%25B9%2B%25CF%2583%25CF%2585%25CE%25BD%25CE%25B8%25CE%25AE%25CE%25BA%25CE%25B5%25CF%2582%2B%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%2B%25CE%25AC%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2585%2B%25CE%25B8%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25AC%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%252C%2B%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582%2B16%25CF%2587%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25AD%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B1%25CF%2582.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-5SHqD6nk_Uo/Wv7o8dXefQI/AAAAAAABZCg/Pe3jWFmCpf0_bhAXO25QLn-m4MO2eErAACLcBGAs/s72-c/%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25BF%2B%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2583%25CE%25BA%25CE%25AE%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BF%2B%25CE%25BF%25CE%25B9%2B%25CF%2583%25CF%2585%25CE%25BD%25CE%25B8%25CE%25AE%25CE%25BA%25CE%25B5%25CF%2582%2B%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%2B%25CE%25AC%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2585%2B%25CE%25B8%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25AC%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%252C%2B%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582%2B16%25CF%2587%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25AD%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B1%25CF%2582.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2018/05/16_18.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2018/05/16_18.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy