Χαλκιδική: Η παραδοσιακή, Ελληνική οικογενειακή ταβέρνα, στα καλύτερά της !!!


 Μία βόλτα στην Χαλκιδική είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.
 Από τις αρχές της άνοιξης οι περισσότεροι στην πόλη μας αρχίζουμε να ονειρευόμαστε τις μαγικές αμμουδιές και την σκιά  των δέντρων της.

 Ολα αυτά τα χρόνια που αποτελεί  τουριστικό προορισμό, πάρα πολλά εστιατόρια έγραψαν τη δική τους ιστορία, μέσα από γεύσεις, αρώματα και εικόνες που συμπληρώνουν τις αναμνήσεις μιας υπέροχης εκδρομής.

 Ενα από αυτά τα ιστορικά μαγαζιά επισκεφτήκαμε και  εμείς,  με την ευκαιρία του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος.
Ξεκινώντας από το 1980, 37 χρόνια συνεχούς λειτουργίας δηλαδή,  το εστιατόριο Ολυμπίκ, στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής,  μας φιλοξένησε ένα ωραιότατο δροσερό μεσημέρι.

Με ένα σκιερό κιόσκι, πλάι στο κύμα φάνταζε ιδανική επιλογή για μία πεινασμένη και διψασμένη παρέα.
Η πρώτη εντύπωση,  η ανοιχτή κουζίνα όπου γίνονται όλες οι παρασκευές τα ψησίματα και τα μαγειρέματα, πολύ ενθαρρυντική, καθώς δείχνει εστιατόριο που δεν έχει να κρύψει κάτι,  αντίθετα προβάλλει περήφανα την δημιουργία των πιάτων του.
Το σέρβις γρήγορο εξυπηρετικό και διακριτικό,  με ευγένεια και χαμόγελο.

Ξεκινήσαμε το γεύμα με τσιπουρομεζέδες, πραγματικές  γευστικές εκπλήξεις,  σε πιάτα κλασικά,  καλομαγειρεμένα και με ταυτότητα ελληνική παραδοσιακή, η παλιά καλή Κουζίνα της μαμάς δηλαδή.

Σε όλους γνωστό το μύδι Ολυμπιάδας βασιλιάς της γεύσης στην περιοχή, σε ένα πανέμορφο σαγανάκι με χρώματα και αρώματα, ποίημα στη γεύση  και στην εμφάνιση.
Χταπόδι σχάρας, άλλη μία κλασσική γεύση παραλιακού τραπεζιού, ακριβώς όπως το έχουμε μάθει και το έχουμε συνηθίσει.
Κολοκυθάκι τηγανιτό, καλό τηγανισμένο και σε ποσότητα σαν   να  μας το  πρόσφερε η γιαγιά μας σε οικογενειακό τραπέζι !!
Το ψητό στη σχάρα, πεντανόστιμο κεφαλοτύρι, ήρθε για να συμπληρώσει την έκρηξη στη γεύση, που χρειάζονταν για να καταναλωθεί το τσίπουρο.





Μία ...βασιλική σε εμφάνιση και ποσότητα μακαρονάδα θαλασσινών, εντυπωσίασε πραγματικά την παρέα με τη μεγάλη ποικιλία γεύσεων που πρόσφερε, με λίγες μονάχα πιρουνιές.
Το εξαιρετικό μυδοπίλαφο, συμπλήρωσε αυτή την πανδαισία θαλασσινών γεύσεων στο τραπέζι μας, συνοδευόμενο από μία φρεσκότατη πράσινη σαλάτα, ιδανικό ταίρι  στις δυνατές γεύσεις των  θαλασσινών.
Ολόφρεσκη σαρδέλα, μύριζε θάλασσα, και φέτα στο πήλινο με φρεσκια ντομάτα, συμπλήρωσαν ιδανικά το γεύμα.
Το ζουμερό κλασικό ελληνικό μπιφτέκι,  με αυτήν τη γεύση που μάθαμε από μικροί, ήρθε να συμπληρώσει το γευστικό αυτό γεύμα και να κάνει παρέα στις μπύρες που ήρθαν στο τραπέζι.








Και για το τέλος, μας πρόσφεραν ωραιότατο, φρέσκο γλυκάκι με παγωτό.
Να τονίσουμε επίσης πως οι τιμές στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι  λογικότατες και οι μερίδες πλούσιες και χορταστικές, πράγμα σημαντικό στις μέρες μας.
 Ο Βασίλης και η Μαρία, ιδιοκτήτες και ψυχή του εστιατορίου, ζευγάρι στην δουλειά και την ζωή, δέχτηκαν ευγενικά να απαντήσουν στις απορίες μας σχετικά  με τα πιάτα και την επιχείρηση.

 Μας  εξήγησαν πως  δουλεύοντας νυχθημερόν στην οικογενειακή επιχείρηση, προσπάθεια τους είναι να κρατήσουν αυτή την παράδοση  τόσων  χρόνων που παρέλαβαν  και φιλοδοξία τους να προσφέρουν στον κόσμο τους, τις κλασικές ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις αυτές δηλαδή που μας μεγάλωσαν τρώγοντας μέσα στο σπίτι μας, με αυστηρή προσήλωση στην ποιότητα των υλικών και την ιδανική απόδοση των γεύσεων.
Εμείς από την πλευρά μας διαπιστώσαμε πως η προσπάθειά τους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δημιουργώντας ένα παραδοσιακό εστιατόριο-ορόσημο στη Χαλκιδική, όπου όποιος το επισκεφθεί θα ξέρει ότι θα φάει καλά, με γευστικά, ποιοτικά, κλασικά ελληνικά πιάτα.

Η σελίδες σε facebook :
https://www.facebook.com/olympic.hotel.olympiada/

και instagram :
https://www.instagram.com/olympichotelolympiada/



Νεότερη Παλαιότερη