«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ορθογραφία»

Οι Εκδόσεις Γλαύκη και το βιβλιοπωλείο Ψαράς (Φιλικής Εταιρείας 39, Θεσσαλονίκη) σας προσκαλούν το Σάββατο 12 Μάη στις 11.00 π.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ορθογραφία» (Οπτικοποιημένα παραμύθια ορθογραφίας για το δημοτικό με βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια κι αυτοκόλλητα).

Το βιβλίο θα προλογίσει ο κος Απτεσλής, Διδάκτορας Ειδικής Αγωγής & Προϊστάμενος Β΄ΚΕΔΔΥ Θεσ/νίκης.
Η συγγραφέας κα Άννα Γαϊτανίδου και η εικονογράφος κα Άνση Προγιοπούλου θα παρουσιάσουν αποσπάσματα.

Πρόκειται για μια μέθοδο διδασκαλίας της καταληκτικής ορθογραφίας του δημοτικού με οπτικοποιημένα παραμύθια και ασκήσεις για κάθε κανόνα, πιο βιωματική και παιγνιώδη, ώστε τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και αυτά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες να μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να παίξουν μαθαίνοντας ορθογραφία. Στο βιβλίο γίνεται επεξεργασία της ορθογραφίας των βασικών ουσιαστικών, ρημάτων, μετοχών και επιθέτων, καθώς και θεμάτων που δυσκολεύουν πολύ τους μαθητές, όπως η συμφωνία άρθρου – ουσιαστικού, η διάκριση μεταξύ –ο / –ω και –ι /-ει, η παραγωγική ορθογραφία κ.α.

 Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, καθώς δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια τους ορθογραφικούς κανόνες μέσω του παιχνιδιού. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχει παράρτημα με βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια για την τάξη, το σπίτι και τους χώρους θεραπείας, καθώς και παιχνίδια ορθογραφίας στο βιβλίο με ζωγραφική και αυτοκόλλητα. 
Νεότερη Παλαιότερη