Έφυγε από την ζωή μεγάλος ηθοποιός, του παλιού, καλού Ελληνικού κινηματογράφου


Ο γνωστός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή...
Ο Ερρίκος Μπριόλας πέθανε το πρωί της Τετάρτης. Ο γνωστός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος.

Η συγκλονιστική του εξομολόγηση: «Κολύμπαγα μες στον καρκίνο»

O Ερρίκος Μπριόλας είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου του 1933. Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη γυναίκα του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός. Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών. Αργότερα εμφανίστηκε σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο.

Φιλμογραφία
Ένοχος (1989) ….. Δεληγιάννης
Ένας πιλότος για πέταμα (1987) …. Πέτρος Αντωνίου
Ο στόχος (1983)
Κολασμένη φύση (1972) ….. Αλέξης
Η κραυγή της αλήθειας (1971)
Μια γυναίκα φεύγει (1971) …..Δημήτρης
Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971) ….. Δήμος
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970) ….. Πάυλος Δημητρίου
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970) ….. Αλέκος
Σταυραετοί στα μετέωρα (1970) ….. Αλέκος
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969) ….. λοχαγός Γερασίμου
Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)
Επίσημη αγαπημένη (1969) ….. Στάθης Βέργος
Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969) ….. Ανδρέας
Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
Η λυγερή (1968) ….. Ανδρέας
Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)
Λάουρα (1968)
Μεγάλες αγάπες (1968) ….. Αλέκος Βανλής
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968) …… Νίκος
Ωραία αιγιώτισσα (1968) …… Βασίλης
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967)….. Αλέξανδρος
Δροσώ, η αρχοντοπούλα (1967)
Η κόρη μου η ψεύτρα (1967) ….. Ντίνος Απέργης
Νόμος της ζωής (1967)
Πειραιάς ώρα 7.30 (1967) ….. Λευτέρης
Ουδείς αναμάρτητος (1967) ….. Πέτρος
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966) ….. Στέλιος
Μαζί σου για πάντα (1966) …… Αλέξης Φιλίππου
Δοσατζού: επιχείρησις γαμπρός (1966) ….. Μπάμπης
Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966) ….. Αλέκος Βελλής
Βάνα (1965) ….. Πέτρος
Το λάθος (1965) ….. Αλέξης
Το ρομάντζο μιας καριέρας (1965) ….. Ανδρέας Χατζηπροβατάς
Η πρώτη αγάπη (1964)
Κάθε λιμάνι και καημός (1964) ….. Γρηγόρης
Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
Στη σκιά της άλλης (1964)
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) ….. Σπύρος Κοντοβασίλης
Αμαρτωλά χέρια (1963) ….. Κώστας Αργυράκης
Το μεγάλο μυστικό – Η αποκάλυψη μιας μάνας ….. Ρένος Ραζής / Φίλιππος Ραζής
Ανήσυχα νιάτα (1963) …. Κώστας
Ίλιγγος (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) …. Ένας πελάτης σε φαρμακείο
Λαφίνα (1962) …… Γιώργος Μπούρνοβας
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) ….. Μίλτος
Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) ….. Ιάσων
Διαβόλου κάλτσα (1961) ….. Τώνης Χαντάς, σχεδιαστής ρούχων
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Έφυγε από την ζωή μεγάλος ηθοποιός, του παλιού, καλού Ελληνικού κινηματογράφου
Έφυγε από την ζωή μεγάλος ηθοποιός, του παλιού, καλού Ελληνικού κινηματογράφου
https://3.bp.blogspot.com/-sBQdo60LMo4/WypgkIvGrAI/AAAAAAABjR8/JBufikpW9OY1Wg8fSsAf9o6ZdKKWYTiDgCLcBGAs/s640/images%2B%25283%2529.jpeg
https://3.bp.blogspot.com/-sBQdo60LMo4/WypgkIvGrAI/AAAAAAABjR8/JBufikpW9OY1Wg8fSsAf9o6ZdKKWYTiDgCLcBGAs/s72-c/images%2B%25283%2529.jpeg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2018/06/blog-post_18.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2018/06/blog-post_18.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy