ΤΩΡΑ : Θεομηνία χτυπά αλύπητα την Χαλκιδική

Με μεγάλη σφοδρότητα πλήττει την τελευταία ώρα τη Χαλκιδική η κακοκαιρία.
Η κατακλυσμιαία βροχή και οι ισχυροί άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Η «Νεφέλη» χτύπησε την Κασσάνδρα.
Προβλήματα άρχισαν να δημιουργούνται στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία καθώς το στο πέρασμά της η «Νεφέλη» χτύπησε το νομό και κυρίως τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.
Δεκάδες κλείσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από περιοχές της Κασσάνδρας και σε αρκετές από αυτές επενέβη για άντληση υδάτων. Όπως είπε στο halkidikifocus.gr ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Πύραρχος, Δημήτρης Καρασσαββίδης, έχουν συγκροτηθεί 5 συνεργεία του Σώματος, τα οποία δρουν στην Κασσάνδρα για άντληση υδάτων. Ακόμη ο κ. Καρασαββίδης επεσήμανε ότι η κακοκαιρία έχει χτυπήσει κυρίως από την Κασσάνδρεια και μετά, με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να παρουσιάζουν προβλήματα και ίσως χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία. Επίσης ο κ. Καρασσαββίδης ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές κλείσεις και από την περιοχή της Σιθωνίας για άντληση υδάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε δρόμους της Σιθωνίας σημειώθηκαν μικρές κατολισθήσεις και στη Νικήτη από τους πλημμυρισμένους δρόμους παρασύρθηκαν κάδη απορριμμάτων καθώς και ένα αυτοκίνητο, ενώ υπερχείλισε το ένα ρέμα στον Άγιο Νικόλαο.




Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος από τα Ν. Μουδανιά μέχρι τον οικισμό "Γαλήνη" έξω από την Καλλικράτεια, σημειώθηκε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι, ενώ υπάρχουν αναφορές για διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Κασσάνδρας.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ σημειώθηκε βλάβη στο δίκτυο των Μουδανιών, το οποίο τροφοδοτεί με ρεύμα τις περιοχές μέχρι την Καλλικράτεια και τα συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν και να διορθώσουν τη βλάβη, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Να σημειώσουμε ότι από το μεσημέρι ξεκίνησε να βρέχει καταρρακτωδώς σε περιοχές της Χαλκιδικής και σύμφωνα με την Τροχαία το οδικό δίκτυο είναι σε καλή κατάσταση, με εξαίρεση την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, στο ύψος της Σωζόπολης, όπου υπάρχει αρκετός όγκος ομβρίων υδάτων στο οδόστρωμα και απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων.




Η Νικήτη υπέστη βιβλικές καταστροφές.
Η έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε περίπου μία ώρα κατέστρεψε κάθε υποδομή στην παραλιακή ζώνη. Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Ο δήμαρχος Γιάννης Τζίτζιος βρίσκεται από την πρώτη ώρα στα σημεία όπου εντοπίζονται τα προβλήματα. Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα ζητήσει να κηρυχθεί η Νικήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.














Νεότερη Παλαιότερη