15χρονος μαθητής, παιδί πολύτεκνης οικογένειας θύμα τραγωδίας στην Μακεδονία


Πως  η βόλτα των δύο φίλων στη λίμνη κατέληξε σε τραγωδία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Μελίτης Φλώρινας,  απο τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή ο οποίος πνίγηκε στη λιμνούλα που έχει δημιουργηθεί στο φράγμα της Παπαδιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ρεπορτάζ του protothema.gr, ο 15χρονος μαθητής γυμνασίου ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης μαζί με έναν 17χρονο φίλο του από το χωριό να πάνε να για μπάνιο στο φράγμα της Παπαδιάς.

Οι δύο φίλοι έφτασαν στο φράγμα Παπαδιάς και στάθηκαν στην πιο ομαλή για αυτούς περιοχή, εκεί όπου δημιουργείται μια μικρή λιμνούλα στην υπερχείλιση του φράγματος.

Κάνεις δεν γνώριζε πως πίσω από τα θολωμένα νερά του φράγματος η αθώα λιμνούλα σε κάποιο σημείο της έφτανε τα επτά μέτρα απότομο βάθος καθώς η χρησιμότητα της στο φράγμα της Παπαδιάς είναι όταν τα νερά υπερχειλίζουν να πέφτουν στην λιμνούλα, ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο έργο.

Οι δύο φίλοι φυσικό ήταν να μην γνώριζαν αυτή την λεπτομέρεια όμως αποφάσισαν να μπουν, ο 17χρονος εμφανίστηκε διστακτικός ενώ ο 15χρονος δίχως να χάσει ευκαιρία βούτηξε στα νερά της λιμνούλας.

Το κακό έγινε, όταν το παιδί βούτηξε και δεν κατάφερε να βγει έξω αφού όπως είπαν και οι άντρες των ειδικών δυνάμεων μέσα στην λιμνούλα υπάρχει λάσπη όπου η ικανότητα για να κολυμπήσει κάποιος μειώνεται.

Ο 17χρονος, όταν είδε ότι ο 15χρονος δεν βγαίνει από τα νερά, αμέσως ειδοποίησε τον πατέρα του φίλου τους και στην συνέχεια ταυτόχρονα τηλεφώνησαν και οι δύο σε Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η βόλτα των δύο νεαρών στο φράγμα, είχε τραγική κατάληξη αφού χρειάστηκε η επέμβαση των αντρών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων προκειμένου να εντοπίσουν τον 15χρονο μαθητή γυμνασίου και να τον ανασύρουν νεκρό από την λιμνούλα.

Η κηδεία του άτυχου μαθητή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλεία στην Μελίτη Φλώρινας.

Ο 15χρονος μαθητής προερχόταν από πολύτεκνη οικογένεια καθώς είχε άλλα πέντε αδέρφια.

Νεότερη Παλαιότερη