34χρονος απήγαγε και σκότωσε 4χρονο αγόρι, σε περιοχή της Ολλανδίας


Ένα τετράχρονο αγοράκι που είχε απαχθεί στο Βέλγιο τον προηγούμενη εβδομάδα, βρέθηκε νεκρό στην Ολλανδία.

Δράστης της απαγωγής και του φρικτού εγκλήματος είναι ένας 34χρονος, πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντος της μητέρας, στον οποίο είχε ανατεθεί να φροντίσει το μικρό παιδί. Ο Ντέιβ ντε Κοκ συνελήφθη από την ολλανδική αστυνομία ενώ όπως έγινε γνωστό έχει συλληφθεί και η σύντροφός του.

Το άψυχο σώμα του παιδιού βρέθηκε σε ένα τεχνητό νησί στην επαρχία Zέελαντ, ενώ δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές για τις συνθήκες θανάτου του.

Ανατριχιαστική είναι η αποκάλυψη ότι ο συλληφθείς ως δράστης της δολοφονίας του μικρού παιδιού, είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν από τρία χρόνια. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε εκτίσει ποινή δέκα ετών κάθειρξης για κακοποίηση παιδιών από το 2010 και τον θάνατο ενός 2χρονου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Η ποινή του έληξε τον Δεκέμβριο του 2018.

Οι εισαγγελίες της Φλάνδρας στο Βέλγιο και της Ολλανδίας που ερευνούν την υπόθεση θα έρθουν σε συνεννόηση για να αποφασιστεί σε ποια χώρα θα διωχθεί ο ντε Κοκ για την απαγωγή και δολοφονία του μικρού Ντέιβ Φέρμπερκμοες. Η βελγική εισαγγελία είχε ξεκινήσει την έρευνα για την εξιχνίαση της απαγωγής ενώ στη συνέχεια ανέλαβε η ολλανδική πλευρά. Για την ώρα, αναμένεται έκθεση κατόπιν της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα εκτιμάται πως θα δώσει περισσότερα στοιχεία για τον χρόνο δολοφονίας του παιδιού.

Τελευταία φορά που είδαν τον μικρό Ντιν μαζί με τον άνθρωπο που είχε αναλάβει να τον φροντίσει ήταν την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου. Ο Ντέιβ ντε Κοκ είχε αναλάβει να μεταφέρει το παιδί στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του όπου αναμενόταν να φτάσει την Πέμπτη.

Η μητέρα του μικρού, Έλκε, κατήγγειλε την εξαφάνιση του παιδιού το σαββατοκύριακο λέγοντας στους αστυνομικούς πως ο άνθρωπος στον οποίο είχε εμπιστευθεί το παιδί της δεν απαντούσε στις κλήσεις που του έκανε στο κινητό του. Η μητέρα του 4χρονου αγοριού είπε στους αστυνομικούς ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 34χρονος αναλάμβανε την φροντίδα του παιδιού και πως τύγχανε της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

"Ο Ντιν τον ήξερε καλά, του άρεσε όταν ερχόταν. Ήταν χαρούμενος που τον έβλεπε. Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ντέιβ", είπε στην φλαμανδόφωνη εφημερίδα Het Nieuwsblad.

Η μητέρα του Ντιν γνώριζε ότι ο Ντέιβ Ντε Κοκ είχε καταδικαστεί αλλά, όπως λέει, δεν γνώριζε τους λόγους που είχαν οδηγήσει στην καταδίκη του.

"Δεν μου το είπε. Είπε μόνο ότι βρισκόταν δέκα χρόνια στη φυλακή ενώ ήταν αθώος. Τον εμπιστεύτηκα", λέει. "Στη συνέχεια, αφού εξαφανίστηκε, μου έστειλαν δημοσιεύματα για το παρελθόν του. Σοκαρίστηκα. Αν το ήξερα, δεν θα του εμπιστευόμουν ποτέ τα παιδιά".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη