«ΔιαβάΖΟΥΜΕ» 27, 29, 31 Ιανουαρίου στις 9.00μμ

SHARE:

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

με τίτλο «διαβάΖΟΥΜΕ»

27, 29, 31 Ιανουαρίου στις 9.00μμ

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

«στηρίΖΟΥΜΕ τον πολιτισμό
στηρίΖΟΥΜΕ τους ανθρώπους του,
συνεχίΖΟΥΜΕ διαδικτυακά…..»


Με το αφιέρωμα «διαβάΖΟΥΜΕ» συνεχίζει τις διαδικτυακές δράσεις του το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας έμπρακτα το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης μας, αλλά και προσφέροντας στο κοινό πρωτογενείς πολιτιστικές παραγωγές την περίοδο της πανδημίας.

Στις 27 και 29 Ιανουαρίου, στις 9μμ το κοινό θα μπορέσει να παρακολουθήσει σε livestream δυο θεατρικά αναλόγια με τίτλο «Ιστορίες της Καραντίνας». Πρόκειται για λογοτεχνικά κείμενα, που στην πλειοψηφία τους, γράφτηκαν κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας και κάποια από αυτά κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας. 

Το στήσιμο του θεατρικού αναλογίου και η επιλογή των κειμένων έγινε από δυο Θεσσαλονικιές σκηνοθέτιδες, την Παυλίνα Χαρέλα και την Μαριάνα Αλεξανδρή. Το τελικό αποτέλεσμα θα εμπλουτιστεί με εικόνες της πόλης μας στην διάρκεια της καραντίνας.

Τα κείμενα δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο «Οι εκπαιδευτικοί γράφουν…», εκδ. Γράφημα, στο blog «Ερανίστρια» και στο «Parallaxi Magazine/parallaximag.gr»

Οι μουσικές συνθέσεις που θα ακουστούν προέρχονται από τη δισκογραφία του Γιώργου Καζαντζή.

Η δράση αυτή θα στηρίξει την:

ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ
«ΣΩΣΣΙΔΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ».

Το Γηροκομείο της Βέροιας, ιδρύθηκε το 1957 ως ``Αδελφάτο`` με το κληροδότημα της αειμνήστου Βασιλικής Δ. Σωσσίδου και με την πρωτοβουλία ορισμένων φιλάνθρωπων κυριών της πόλης μας και λειτούργησε από τις 15 Αυγούστου 1958 με την επωνυμία ``ΑΔΕΛΦΑΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ`` και στεγάστηκε στο παλαιό κτίριο (βίλλα) , δωρεά της αειμνήστου Βασιλικής Δ. Σωσσίδου το όνομα της οποίας και φέρει το Γηροκομείο.

Το Γηροκομείο Βέροιας., είναι φορέας παροχής Υπηρεσιών Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας αλλά και αρωγός του Κράτους και σκοπός του είναι η δωρεάν παροχή υλικής και ηθικής προστασίας ή αρωγής σε άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση αδυναμίας λόγω γήρατος. Ασκεί σοβαρό κοινωνικοπρονοιακό έργο που αξίζει προσοχής για το έργο που προσφέρει , τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια , είναι το μόνο Ίδρυμα που λειτουργεί στην πόλη της Βέροιας και εξυπηρετεί περιπτώσεις γερόντων, με χρόνια και όχι μόνο, προβλήματα υγείας, που χρήζουν συνεχώς ιατρικής και φαρμακευτικής υποστήριξης και σε καμία περίπτωση δεν κλείνει την πόρτα σε οποιονδήποτε έχει ανάγκη.

Τα προγράμματα Υπηρεσίες που υλοποιούνται από την Μ. Φ. Ηλικιωμένων είναι τα εξής: Σίτιση , πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα , συμβουλευτική υποστήριξη , συνοδεία Ασθενών , εκδρομές, εκκλησιασμός , φαρμακευτική φροντίδα , φιλοξενία , φροντίδα Ατομικής Υγιεινής , ψυχαγωγία , φυσικοθεραπεία , ψυχιατρική παρακολούθηση , ψυχολογική υποστήριξη , νοσηλευτική φροντίδα , προληπτική ιατρική παρακολούθηση.

Για την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου Βέροιας , οι τραπεζικοί λογαριασμοί , που μπορείτε να βοηθήσετε είναι οι εξής :

-ALPHA BANK IBAN: GR78 0140 8290 8290 0200 1000 024 ,
-Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR60 0172 2430 0052 4301 6849 781 και 
-Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ: GR7401103250000032548030355.Θα ακουστούν τα κείμενα:
“Λογοτεχνία ΚΑΙ Μαθηματικά” της Κατερίνας Καλφοπούλου
Διαβάζει: Νεφέλη Ασημακοπούλου
“Η Αποταμίευση … τον Καιρό της Καραντίνας” του Σύλιας Ζέττα
Διαβάζει: Κωνσταντία Καραγκούνη
“Ο Παναγιώτης” του Σπύρου Κιοσσέ
Διαβάζει: Γιώργος Μαστορούδης
“Η λευκή ποδιά” της Ελευθερίας Παπαμανώλη
Διαβάζει: Ανατολή Παλτατζίδου
“Οι Φωνές της παραλίας” της Χαρούλας Αποστολίδου
Διαβάζει: Ειρήνη Τσαρσιταλίδου
“Εσύ, μην κλαις” της Αλεξάνδρας Μυλωνά
Διαβάζει: Γεωργία Ασημοπούλου
“Ούτε και σήμερα” του Πολύβιου Ν. Προδρόμου
Διαβάζει: Γιώργος Μαστορούδης
“Μια μανταρινιά στον ακάλυπτο” της Τζίνας Ψάρρη
Διαβάζει: Ζήνα Δεσποινίδου
“Νύχτα εφημερίας”της Ελένης Κ. Παπαδοπούλου
Διαβάζει: Έφη Συνώδη
“Υπάρχει κάτι χειρότερο κι από τον Θάνατο. Να πεθαίνεις μόνος.” του Βασίλη Μπαμπούλα
Διαβάζει: Πέννυ Αρσενίου
“Εκτελώντας τις επιθυμίες σου” του Σάκη Αποστολάκη
Διαβάζει: Τασούλα Παπαμιχαήλ-Ιγνατάκη
“Ραντεβού” του Παναγιώτη Ταμβάκη
Διαβάζει: Γιώργος Μαστορούδης
“Με αφορμή μια καρό πιζάμα” της Τασούλας Γεωργιάδου
Διαβάζει: Ανατολή Παλτατζίδου
“Κρατώντας κάτι εύθραυστο” της Κούλας Αδαλόγλου
Διαβάζει: Ειρήνη Τσαρσιταλίδου
“Οικοδομικά υλικά” της Τζένης Καραβίτη
Διαβάζει: Γεωργία Ασημοπούλου
“Οδός Αποστόλου Παύλου” της Ελένης Παπαδοπούλου
Διαβάζει: Νεφέλη Ασημακοπούλου
“Η γιαγιά της Ρίτας” του Γιώργου Μουμουζιά
Διαβάζει: Γιώργος Μαστορούδης
“Στην Άσπρη Άμμο” Της Τασούλας Γεωργιάδου
Διαβάζει: Ζήνα Δεσποινίδου
“Το πασάγιο της οδού Αθηνών” του Πολύβιου Ν. Προδρόμου
Διαβάζει: Έφη Συνώδη
“Γιώργος και Μαρία”της Κατερίνας Φώτη
Διαβάζει: Κωνσταντία Καραγκούνη
“Φοβάμαι κι όμως είμαι καλά” της Έλσας Μουρατίδου
Διαβάζει: Τασούλα Παπαμιχαήλ-Ιγνατάκη
“Τα ψηφία να προσέχεις” της Άσπας Πάσσιου
Διαβάζει: Πέννυ Αρσενίου

Το θεματικό αφιέρωμα στην λογοτεχνία θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου με ένα ξεχωριστό θεατρικό αναλόγιο υπό τον τίτλο «Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».


Ο καταξιωμένος ηθοποιός θα διαβάσει δύο από τα αριστουργήματα του Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα διηγήματα «Έρως Ήρως» και «Το Μοιρολόγι της Φώκιας».

Θα τον συνοδεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί και ψάλτες: Κώστας Κωνσταντάτος (τραγούδι, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα) και Ουρανία Πάντζιου (τραγούδι, κρουστά, νέϊ). 

Η υποκριτική του ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΪΝΑ, οι ήχοι και τα τραγούδια συναντούν το σαγηνευτικό λόγο του ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 

μέσα από τα διηγήματα «Έρως Ήρως» και «Το Μοιρολόγι της Φώκιας» σε ένα μοναδικό σύνολο 60’ αποκλειστικά για το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 


Η δράση αυτή θα στηρίξει τον:

Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ»
O Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας. Σκοπό έχει την υποστήριξη των καρκινοπαθών ενημερώνοντάς τους για τα δικαιώματά τους, την αλληλοβοήθεια για την αντιμετώπιση της νόσου αλλά και την ενημέρωση των εν δυνάμει καρκινοπαθών όσον αφορά στην πρόληψη.

Διοργανώνει ομιλίες στις πόλεις και στα χωριά συνεργαζόμενος με τοπικούς φορείς και συλλόγους, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΑΝΘ Θεαγενείου αλλά και με την Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ συμβάλλει στον προληπτικό έλεγχο για τις γυναίκες της περιοχής, συμμετέχει σε αγώνες δρόμου εντός και εκτός νομού, διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια πρόληψης, φωταγωγεί δημόσια κτίρια και μέσα από κάθε εκδήλωση στέλνει μηνύματα ελπίδας και νίκης.


Στηρίξτε τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό

αριθμός λογαριασμού ΕΘΝΙΚΗΣ
GR2601103760000037629616527


Υπενθυμίζουμε πως οι προβολές γίνονται στην σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook.


Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως από τις 2/10/2020 έως τις 10/1/2021 το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ προγραμμάτισε 26 πολιτιστικές εκδηλώσεις που έκαναν 310.000 προβολές στη σελίδα του στο fb και προσέλκυσαν επιπλέον 9.000 θεατές μέσα από το eStage.gr.

Απέκτησε e-shop ΔΩΡΕΑΝ

Μέλι Γεωργάκα

Μέλι Γεωργάκα
Αρναία Χαλκιδικής

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ]$type=three$m=0$readmore=hide$va=0$l=0$sn=0$hide=home$c=12

Όνομα

Αγιον Ορος Αθλητικα Αϊτή Αλόννησος Αμυνα Αμφίπολη αναισθησιολόγος Ανθή Σαλαγκούδη Αντώνης Κανάκης απαγωγή ΑΠΘ Απόστολος Γκλέτσος ΑΡΗΣ Αστεία Αυστραλία Αυτοκινητο αυτοκτονία Βαρουφάκης Βέλγιο Βελόπουλος βιτριόλι Βόλος Γαλάζιες Σημαίες Γαλλία Γιάννης Αντετοκούνμπο Γλυκά Νερά Γνώμη Γυναικα δασική πυρκαγιά Δέσποινα Βανδή Δήμητρα Λίανη Δημήτρης Παπαδημούλης δημοσιοποίηση εγκληματιών δημοσκόπηση διακοπή νερού Διακοπή ρεύματος Διάστημα Διατροφή Διεθνή Δικαιοσύνη δολοφονία Δράμα Εβρος Εγκλημα Έγκλημα Εκκλησία Εκλογές 2019 Ελενα Ράπτη Ελλαδα Ελλάδα Ελληνικό Ελληνοτουρκικά εμβόλια εξαφάνιση Εξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Εργασιακά Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΦΕΤ εφορία Ζέρβας Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη απάτη Ιαπωνία ιερέας Ινδία Ιος Ισλαμιστές Ισπανία Ιταλία Ιωάννα Τούνη Καβάλα Καιρός Καλαμαριά Καρανίκας κάρτα Ελευθερίας κατασκήνωση Κατερίνα Καινούργιου Κατερίνη καυσωνας καύσωνας Κέρκυρα Κεφαλονιά Κιλκίς Κινηματογράφος κινητό κοινωνια Κοινωνία κομμωτής Κόρινθος κοροναϊός Κορωναϊός Κόσμος Κρήτη ΚΤΕΛ Λατινοπούλου Λευκορωσία Λίνα Μενδώνη μαγειρική Μαϊάμι Μακεδονία Μάλτα Μάρω Βαμβουνάκη Μασούτης ΜΑΤ μέδουσες Μετρό Μητροπολίτης Μεσσηνίας Μιχάλης Βιτζηλαίος Μιχάλης Ιατρόπουλος Μουσική Μπαντέρας Μπουτάρης Μύκονος Νατάσα Κουβελά Ναύπακτος Ναυτιλία Νορβηγία Νοσοκομείο Γεννηματάς Ξάνθη ΟΑΣΘ οικοδόμοι Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Ολλανδία Ολυμπιάδα Χαλκιδικής Ολυμπος Παγκράτι παθολόγος παιδεία Παναγιώτης Ψωμιάδης Πανόραμα ΠΑΟΚ Πάργα Πάρος Πάτρα Περιβάλλον Περιεργα περίεργα Περιφερειακή οδός Πέτσας Πευκοχώρι Πιερία ποδόσφαιρο Πολεμική Αεροπορία πολιτική πορείες πυρκαγιά Ρέθυμνο Ρόδος Ρωσία Σάκης Αρναούτογλου Σέρρες Σκλαβενίτης Σκόπια Σουηδία Σοφία Βόσσου Στάθης Αγγελόπουλος ΣτΕ συγκεντρώσεις συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ Σύρος Σχεσεις Ταχιάος Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τζόκερ Τζούλια Νόβα Τόλης Βοσκόπουλος Τουρισμος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης Τροχαίο Τσίπρας Τσιτσιπάς Υγεία φακελάκι Φάνης Χριστοδούλου Φολέγανδρος Φύση Φωτογραφια Χαλκηδόνα Χαλκίδα Χαλκιδικη Χαλκιδική Χρηστικα Χριστίνα κεφάλα Χριστίνα Μπόμπα Χρυσηίδα Δημουλίδου Χρυσοχοΐδης Aστυνομικα νεα Aegean Amber allert Ant1 Erdogan facebook Game of chefs Hollywood instagram Internet jewels Lidl Lifestyle lockdown Media missing allert NFL Pfizer Quiz s slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: «ΔιαβάΖΟΥΜΕ» 27, 29, 31 Ιανουαρίου στις 9.00μμ
«ΔιαβάΖΟΥΜΕ» 27, 29, 31 Ιανουαρίου στις 9.00μμ
https://1.bp.blogspot.com/-qGI_kdFrEVY/YAXzzGb6vqI/AAAAAAADGps/nSFa4_S_x7QbDmxRVKiBNa60lDKRF0L5QCLcBGAsYHQ/w640-h450/KLM.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-qGI_kdFrEVY/YAXzzGb6vqI/AAAAAAADGps/nSFa4_S_x7QbDmxRVKiBNa60lDKRF0L5QCLcBGAsYHQ/s72-w640-c-h450/KLM.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2021/01/27-29-31-900.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2021/01/27-29-31-900.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy