Η Αστυνομία αναζητά πληροφορίες για επικίνδυνους εγκληματίες


Η Αστυνομία αναζητά πληροφορίες για επικίνδυνους εγκληματίες
Τα στοιχεία των κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές εξαρτημάτων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο είχαν αδυναμία σε συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων, τα Smart δηλαδή και η δράση τους ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Επιχειρούσαν σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη όπου μέσα σε λίγα λεπτά "έλυναν" τα αυτοκίνητα στόχους. Οι δυο δράστες δρούσαν κυρίως πρωινές ή βραδυνές ώρες και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων, εξαρτήματα – όργανα, όπως τιμόνια, στροφόμετρα και ρολόγια, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις και εξωτερικά μέρη (προφυλακτήρες και φτερά).


Να σημειωθεί πως έβγαλαν μαχαίρι σε κάτοικο της Ηλιούπολης, όταν τους αντιλήφθηκε να προσπαθούν να κλέψουν τις ζάντες και τα λάστιχα ενός αυτοκινήτου, ενώ κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής τους προσπάθησαν να διαφύγουν, ο μεν 22χρονος τρέχοντας και ο 20χρονος κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με το "επιχειρησιακό" αυτοκίνητο που οδηγούσε, κινούμενος με την όπισθεν.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές εξαρτημάτων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και οι οποίοι συνελήφθησαν την 15-4-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής (Σχετικό το από 17-4-2022 Δελτίο Τύπου) .

Πρόκειται για τους:

1. ΓΟΥΡΝΑ Μιχαήλ του Δημητρίου και της Ιωάννας-Δανάης, γεννηθέντα την 1-6-2002 στο Μαρούσι Αττικής,


2. ΠΕΤΣΙΝΗ Κωνσταντίνο του Αθανασίου και της Λεωνίτσας, γεννηθέντα την 23-5-2000 στην Αθήνα


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινική αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 12:00 ώρα της 3-7-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη