28χρονος και 39χρονος ρήμαξαν την Aνατολική Θεσσαλονίκη, πριν πέσουν στα χέρια της αστυνομίας

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στον εντοπισμό και την σύλληψη δύο μελών συμμορίας, που ενέχονται σε περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από διαμερίσματα σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 28 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας καθώς και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες περί τα μέσα Μαρτίου 2017 σύστησαν συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων – κλοπών από διαμερίσματα με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και αντικλειδιών, έχοντας επιφορτιστεί με διαφορετικό ρόλο ο καθένας, καθώς ο μεν 28χρονος επόπτευε τον περιβάλλοντα χώρο, ο δε δεύτερος εισερχόταν σε οικοδομές.

Προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί, προέβαιναν στην τέλεση των αδικημάτων σε χρονικά διαστήματα κατά τα οποία διεξάγονταν λαϊκές αγορές, ώστε να είναι πιο πιθανή η απουσία ενοίκων.
Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 17-06-2017 έως 30-06-2017, όποτε εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, εισήλθαν συνολικά σε τέσσερις (4) οικοδομές με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων, αφαιρώντας από δύο (2) διαμερίσματα με τη χρήση αντικλειδιού και χωρίς ίχνη παραβίασης, διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του 39χρονου και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που κατείχε ο 22χρονος και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία και κοσμήματα, των οποίων οι κάτοχοι αναζητούνται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη