Ποιους λέτε να στείλαμε στην Ν. Υόρκη να μας εκπροσωπήσουν ;;


"Δε νοείται βιώσιμη ανάπτυξη με όπλα και πολέμους"
Την Εθελοντική Εθνική Αξιολόγηση (VNR) της Ελλάδας για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ παρουσίασε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (High Level Political Forum - HLPF) που λαμβάνει χώρα από τις 9 έως τις 18 Ιουλίου 2018, στη Νέα Υόρκη, στην έδρα του ΟΗΕ.
Σωκράτης Φάμελλος

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε το σημαντικό  ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, επισημαίνοντας παράλληλα  το σεβασμό που η Ελλάδα αποδίδει στις ανθρώπινες αξίες και τα δικαιώματα των προσφύγων, μεταξύ άλλων, μέσω της εξασφάλισης πρόσβασης σε δομές υγείας και παιδείας. Όπως επεσήμανε ο Αν. ΥΠΕΝ «απαιτούνται στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις για την πρόληψη του προσφυγικού ζητήματος  γιατί δεν νοείται βιώσιμη ανάπτυξη με όπλα και πολέμους». 
Κατερίνα Ιγγλέζη

Στην παρουσίαση του VNR της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των κρατών μελών του ΟΗΕ, συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ) και η Κατερίνα Ιγγλέζη, Βουλευτής, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.
Νεότερη Παλαιότερη