Ιωσήφ Αντιζάς, ο διαβόητος αρχηγός της Θύρας 7 κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Λυγγερίδη


Ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

"Ιωσήφ", ο επικίνδυνος αρχηγός της Θύρας 7 και υποκινητής των επεισοδίων
«Αποτελεί τον αρχηγό της Θύρας 7 και τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της Εγκληματικής Οργάνωσης. Παρίσταται στους περισσότερους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας διαπίστευση».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, για τον «Ιωσήφ» η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τους περισσότερους από 60 συλληφθέντες κατηγορούμενους για οπαδική βία και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, «η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού, τον αναγνωρίζουν ως αρχηγό των οργανωμένων και υπακούν στις εντολές του, καθώς όπως προκύπτει από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, εμφανίζεται άλλοτε ως υποκινητής – ηθικός αυτουργός, δίνοντας την εντολή για την έναρξη των επεισοδίων και άλλοτε ως φυσικός αυτουργός, συμμετέχοντας και ο ίδιος στις αξιόποινες πράξεις, τις οποίες οργανώνει και σχεδιάζει ο ίδιος. Όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης, από ανταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα».

Σύμφωνα, πάντα, με το προανακριτικό υλικό, ο «Ιωσήφ» είναι άτομο που «αποπνέει ιδιαίτερο “σεβασμό” στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και μαζί του θα συνομιλήσουν, μόνο όσοι ανήκουν στους “ΜΕΓΑΛΟΥΣ”. Διατηρεί άμεση επικοινωνία με διοικητικά στελέχη των ομάδων του Ολυμπιακού. Τις αγωνιστικές περιόδους 2019-2020 και 2022-2023 προτάθηκε από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και έλαβε την ιδιότητα του S.L.O.».

Για τον ίδιο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν συλλέξει στοιχεία που αναφέρουν ότι «αποκομίζει σημαντικά χρηματικά οφέλη, κυρίως από πώληση εισιτηρίων, καθώς πουλάει προσκλήσεις, τις οποίες λαμβάνει δωρεάν, ενώ όσο πιο σημαντικός είναι ο αγώνας, τόσο μεγαλύτερο είναι το “καπέλο” που βάζει στην τιμή των εισιτηρίων. 
Εκτός της Θύρας 7, ηγείται και του συνδέσμου των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηλιούπολης. Μάλιστα, σε εκδήλωση του συνδέσμου της Ηλιούπολης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, υποδέχτηκε και στη συνέχεια συνόδευε δύο παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού».

Για τον «Ιωσήφ» η δικογραφία με βάση την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. γράφει ότι «τυγχάνει ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς φέρει σε κάποιους αγώνες του ΟΛΥΜΠΑΚΟΥ οπλισμό, τον οποίο δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει απλά και μόνο για την διασκέδασή του. Επίσης, κατά τη διάρκεια αγώνων, μπορεί να προβεί σε ξυλοδαρμό ατόμων που ανήκουν στην Θύρα 7, όταν αυτοί κάνουν κάποια ενέργεια που δεν επιδοκιμάζει».

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας άνδρας εν ονόματι «Κόκος». Πρόκειται για έναν εκ των πέντε ηθικών αυτουργών, ο οποίος φέρεται να έχει πλούσιο παρελθόν. Ο «Κοκός» και απασχολεί τις αστυνομικές αρχές τουλάχιστον από το 2012, όταν είχε πραγματοποιήσει ρατσιστική, εμπρηστική επίθεση σε κουρείο μετανάστη, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.


Εργαζόμενοι στο δήμο Πειραιά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7»

Μέσω του Δήμου Πειραιά και επιχειρήσεων που είχαν σχέση με τη ΠΑΕ Ολυμπιακός, φαίνεται ότι βιοποριζόντουσαν ορισμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Θύρας 7.  Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας για τα επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο της δικογραφίας είναι, ότι έχουν εντοπιστεί ορισμένα από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να διατηρούν και εργασιακή σχέση «ακόμη και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία» σε διάφορους οργανισμούς του Πειραιά.

Σύμφωνα, με το διαβιβαστικό της αστυνομίας τονίζεται ότι: «Αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται ( ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος, Ιωάννης Μώραλης είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο Ιωσήφ Αντιζάς εργάζεται από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Θ.Π. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενός από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι Δημήτρης Μοιρώτσος και Πέτρος Κιάτος, προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται. Οι Μάριος Χανδρινός και Ιωάννης Χαλκίδης εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023. Τέλος ο Μπογκτά Χόλπμαν εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (δηλαδή στον ερασιτέχνη) από 6/4/2020 έως 7/12/2023 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος)».

"Εμείς σκοτώσαμε μπάτσο, οι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα" : Οι ανατριχιαστικές συνομιλίες μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη
Στην υπόθεση Λυγγερίδη εμπλέκονται περίπου 160 άτομα, εκ των οποίων ηγετικό ρόλο στη διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.

Σοκάρουν οι συνομιλίες των συλληφθέντων μετά τη θανατηφόρα επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Μετά τη δολοφονία, η αστυνομία, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχε, άρχισε να παρακολουθεί τα τηλέφωνα ατόμων που υποψιαζόταν ότι ήταν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί.

Στο ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Alpha, οι εμπλεκόμενοι πανηγυρίζουν και επαίρονται για το στυγερό έγκλημα που οδήγησε στον θάνατο τον 31χρονο αστυνομικό. "Τους γ@μήσ@μ@. Είμαστε πολύ μπροστά από τους άλλους. Εμείς σκοτώσαμε μπάτσο, οι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν τέτοια πράγματα" ήταν μία από τις φράσεις που κατέγραψε η ΕΛΑΣ.

Σε άλλη παρακολούθηση τηλεφώνου, ένας από τους 67 συλληφθέντες συνομιλεί με έναν φίλο του, ο οποίος είναι και αυτός οργανωμένος φίλαθλος. Στον επίμαχο διάλογο, ουσιαστικά παραδέχονται ωμά πως πήγαν στο γήπεδο για να σκοτώσουν.

  • Φίλος Κατηγορούμενου: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ
  • Κατηγορούμενος: Ναι
  • Φίλος κατηγορούμενου: Κι όποιον πάρει ο Χάρος
  • Κατηγορούμενος: Τα πήγαν δέκα άτομα εκεί, τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε μ@λ@κ@ είχανε 40 δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές, ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας 40 δυναμίτες;
  • Φίλος κατηγορούμενου: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν...
  • Κατηγορούμενος: Ναι μ@λ@κ@, πήγαν να γ@μ@σο@ν τα ΜΑΤ και ήταν λίγα τα ΜΑΤ.

Βαρύ το κατηγορητήριο για του 67
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για σοβαρά κακουργήματα και πλημμελήματα σε βάρος όσων φέρονται να εμπλέκονται στην δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του Γιώργου Λυγγερίδη.

Μετά τη μελέτη της ογκώδους δικογραφίας που σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη που αφορά τόσο τους 67 συλληφθέντες που οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί στα δικαστήρια όσο και τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό και καταζητούνται για να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 160 πρόσωπα, εκ των οποίων ηγετικό ρόλο στην διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.

Η δίωξη αφορά 12 κακουργήματα και συνολικά 28 κατηγορίες ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι 15 ανήλικοι, ωστόσο από τους 67 που έχουν συλληφθεί, ένας μόνο είναι ανήλικος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη