Κλείνει για 70 μέρες κλάδος της Εγνατίας Οδού, στην κατεύθυνση από τα Γρεβενά προς τα Ιωάννινα


Για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών θα κλείσει ο κλάδος της Εγνατίας Οδού στην κατεύθυνση από τα Γρεβενά προς τα Ιωάννινα και στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μετσόβου ως τον Ανισόπεδο Περιστερίου προκειμένου να εκτελεστούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και επισκευής του οδοστρώματος.

Η Εγνατία ΑΕ δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με το θέμα αυτό, το οποίο έγινε γνωστό μέσα από ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων η οποία προχωρά και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Συγκεκριμένα ο αριστερός κλάδος του αυτοκινητοδρόμου θα κλείσει από τις 21 Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται αμφίδρομα στον δεξιό κλάδο κυκλοφορίας προς Γρεβενά, στο τμήμα από το 99ο έως το 103ο χιλιόμετρο της οδού.

Οι ρυθμίσεις αφορούν στο βόρειο κλάδο της Εγνατίας Οδού και κρίθηκαν αναγκαίες για την ασφαλή εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνει με ευθύνη του αναδόχου του έργου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων. Προβλέπεται η πλήρης σήμανση του εργοταξίου, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τις εγκεκριμένες μελέτες σήμανσης, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, ο ανάδοχος υποχρεούται στη συντήρηση και επιτήρηση της σήμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων.

Οι οδηγοί καλούνται να επιδείξουν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τις σημάνσεις και να προγραμματίζουν εγκαίρως τα δρομολόγιά τους, προκειμένου να αποφύγουν καθυστερήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη