1η Διεθνής Έκθεση Γούνας:Γούνες, ΜΑΤ και κόκκινη μπογιά(VIDEO)


Την οργή μελών φιλοζωικών οργανώσεων προκάλεσε η διοργάνωση της. Συγκέντρωση έξω από το εκθεσιακό κέντρο και ισχυρή αστυνομική παρουσία. Εκτόξευσαν μπογιά κατά δύο κυριών που πλησίαζαν στο χώρο..

Ένταση δημιουργήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο ExpoAthens, όπου διοργανώνεται η 1η Διεθνής Έκθεση Γούνας στην Ανθούσα. Μέλη φιλοζωϊκών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν κοντά στην είσοδο εμποδίζοντας τους εμπόρους να βγουν από το κτίριο.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, που έκαναν μάλιστα χρήση χημικών.
Νωρίτερα δύο γυναίκες που επιχείρησαν να μπουν στην έκθεση δέχθηκαν επίθεση με μπογιές.
"Είναι πρωτόγνωρη και προκλητική κίνηση η διοργάνωση, εν μέσω οικονομικής κρίσης, μιας τέτοιας έκθεσης", δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ρίτσα Ανεστοπούλου, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.
"Επιτιθέμεθα ενάντια στο μεγαλύτερο σύμβολο της ανθρώπινης ματαιοδοξίας", ανέφερε η πρόεδρος του Ζωοφιλικού Συλλόγου Βουλιαγμένης Τίνα Κασιδόκωστα.
Εκπροσωπώντας τη "Δημοκρατική Αριστερά" ο Θέμης Δημητρακόπουλος, συντονιστής του τομέα πράσινης πολιτικής και οικολογίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, τόνισε: "Ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η παραγωγή γούνας περιορίζεται ή καταργείται, η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο εμπορίας γούνας στον κόσμο", ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει εναλλακτικά προγράμματα για τη στροφή σε ήπιες μορφές οικονομικής ανάπτυξης, όπως ο οικοτουρισμός και οι βιολογικές καλλιέργειες.
Εκτιμάται ότι για το εμπόριο γούνας θανατώνονται ετησίως περί τα πενήντα εκατομμύρια ζώα παγκοσμίως.
 απο το news247.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη