Ένα χρόνο φυλακή και ..90 βουρδουλιές σε γυναίκα ηθοποιό

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 90 χτυπήματα με μαστίγιο καταδικάστηκε η Ιρανή ηθοποίος Μαρζίεχ Βαφαμέχρ. Πρωταγωνίστησε στη ταινία ....
" Η Τεχεράνη μου πωλείται"
Η ιρανή ηθοποιός Μαρζιέχ Βαφαμέχρ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 90 χτυπήματα με μαστίγιο διότι πρωταγωνίστησε σε μια ταινία που αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στην Ισλαμική Δημοκρατία.
"Η Μαρζιέχ Βαφαμέχρ καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και 90 χτυπήματα με μαστίγιο", ανέφερε ο ιστότοπος. "Ο δικηγόρος της άσκησε έφεση στην καταδίκη αυτή", σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.
Η Βαφαμέχρ είχε συλληφθεί τον Ιούλιο, εξ αιτίας της συμμετοχής της στην ταινία "Η Τεχεράνη μου Πωλείται" (My Tehran for Sale, 2009, 96'), η οποία έγινε στόχος έντονων επικρίσεων από τους συντηρητικούς κύκλους.

Η υπόθεση της ταινίας, που αποτέλεσε συμπαραγωγή με την Αυστραλία, αναφέρεται σε μια νεαρή ηθοποιό στην Τεχεράνη. Οι αρχές απαγορεύουν μια παράστασή της και εκείνη αναγκάζεται να ζήσει παράνομα για να εκφραστεί καλλιτεχνικά.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, δεν έχει δοθεί ακόμα επίσημη άδεια να διανεμηθεί η ταινία στις αίθουσες εντός του Ιράν, αλλά έχουν ήδη γίνει προβολές παράνομα.
Η ηθοποιός είχε απελευθερωθεί στα τέλη του Ιουλίου μετά την καταβολή εγγύησης, το ύψος της οποίας δεν αποκαλύφθηκε.
απο το news247.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη