Βόλβη:Κίνδυνος νέων πλημμυρών

«Καμπανάκι» για τον καθαρισμό των ρεμάτων
Τον κίνδυνο νέων πλημμυρών από ενδεχόμενη σφοδρή βροχόπτωση αντιμετωπίζει η περιοχή του δήμου Βόλβης, αν δεν καθαριστούν τα...
ρέματα που γέμισαν με φερτά υλικά στις πλημμύρες που σημειώθηκαν πριν από δύο μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη η διαδικασία καθαρισμού δεν έχει γίνει γιατί απαιτείται άρση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, ώστε να γίνουν οι σχετικές μελέτες.

Η απόφαση για καθαρισμό δεν έχει παρθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το δήμαρχο, γιατί υπήρχε διχογνωμία για το αν ανήκει η σχετική αρμοδιότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ή στην αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κίνδυνος να παρασυρθούν σπίτια και να χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι είναι μεγάλος, επισημαίνει ο κ. Γαλαμάτης και τονίζει το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων έγινε χθες και πλέον τη σχετική απόφαση πρέπει να λάβει η αιρετή Περιφέρεια.

Το θέμα αυτό έθεσε, με επερώτησή της, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας η παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα - Μπορούμε να τους σταματήσουμε».

«Δεν μπορούσαν να γίνουν μέχρι σήμερα ολοκληρωμένες μελέτες, λόγω της μεγάλης διασποράς αρμοδιοτήτων», απάντησε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις της Περιφέρειας, μετά τις πλημμύρες στην περιοχή.
απο το newsbeast.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη