Καπεταναίοι από την Ολυμπιάδα μαγειρεύουν κακαβιά ...στη ΒουλγαρίαΚαπεταναίοι από την Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής θα μαγειρέψουν κακαβιά με μύδια, ψάρια και θαλασσινά πάνω σε ψαροκάικο...

 στη... Βουλγαρία. Χαλκιδικιώτισσες νοικοκυρές θα ετοιμάσουν
 παραδοσιακή πίτα με γέμιση από κρίταμα στη Σόφια. 'Οχι βέβαια... μετακομίζοντας στη γείτονα, αλλά μέσα από εικόνες που κατέγραψαν οι συντελεστές της βουλγαρικής εκπομπής υψηλής τηλεθέασης, με τίτλο «Zvezden’s Kitchen», οι οποίοι και επισκέφθηκαν τη Χαλκιδική από 22 έως 25 Ιουλίου.

Το θέμα της γαστρονομικής τηλεοπτικής παραγωγής στρέφεται γύρω από τα «Μύδια Ολυμπιάδας»(με διαφορα τα καλύτερα μύδια στην Ελλάδα) και τις «Καλοκαιρινές Γεύσεις του Αριστοτελικού Βουνού». Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του 'Αθω, ο φακός της εκπομπής αποτύπωσε πλάνα από τις τοπικές μυδοκαλλιέργειες και τη συλλογή των ονομαστών μυδιών Ολυμπιάδας, ενώ βιντεοσκοπήθηκαν και ποικίλοι τρόποι μαγειρέματός τους.

Παράλληλα, οι συντελεστές της εκπομπής κατέγραψαν τρόπους προετοιμασίας παραδοσιακής πίτας με γέμιση από κρίταμα, τοπικής κακαβιάς, η οποία περιείχε ψάρια, μύδια και θαλασσινά και μαγειρεύτηκε από καπεταναίους πάνω σε ψαροκάικο, αλλά τεχνικές προετοιμασίας των φημισμένων λουκουμάδων με μέλι Αρναίας και των τοπικών λικέρ -φτιαγμένων από κράνα και φρούτα του Αριστοτελικού Βουνού.

Οι λήψεις πλάνων πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να προβάλουν τις τοπικές γαστρονομικές συνήθειες, σε συνδυασμό με την εναλλαγή του φυσικού τοπίου (βουνό – θάλασσα), αλλά και να προωθήσουν τον απίστευτο τοπικό χρωματικό συνδυασμό του πράσινου – τυρκουάζ - γαλάζιου. Η εκπομπή θα χωρισθεί σε τέσσερα μέρη και θα προβληθεί στη Βουλγαρία στις αρχές του Σεπτεμβρίου αλλά και σε επανάληψη στα τέλη του Απριλίου.
Ο ενθουσιασμός δε, των εκπροσώπων της παραγωγής για το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας ήταν τέτοιος, που προσκάλεσαν τους τοπικούς chefs στη Σόφια, για να μαγειρέψουν εκ νέου τοπικά πιάτα, αυτήν τη φορά στο studio της εκπομπής και να προωθήσουν για μία ακόμη φορά τα προϊόντα και τις γεύσεις της ολυμπιαδιώτικης θάλασσας στη Βουλγαρία.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη