Τη βάψαμε..!! Τι λένε οι προβλέψεις για το καλοκαίριΘα "φλέγεται" από την ζέστη φέτος το καλοκαίρι όλη η Ελλάδα.

Ήδη ο Μάρτιος μπήκε με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ σε αρκετά μέρη της χώρας μας, ο υδράργυρος άγγιξε τις τελευταίες ημέρες και τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες ημέρες, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια πάνω κάτω επίπεδα. Ο Απρίλιος φαίνεται να κυλάει με ανοιξιάτικες ως και καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασίες που ίσως να κυμαίνονται από 25 ως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο Μάιος φαίνεται να είναι αρκετά ζεστός, αλλά φαίνεται να συνοδεύεται και από πολλές καταιγίδες. Όλα αυτά τα δείχνουν τα μακροπρόθεσμα μας προγνωστικά στοιχεία, αλλά και τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού.

Γενικότερα τώρα για το καλοκαίρι, η όλη διάταξη των συστημάτων που θα επικρατήσει στο βόρειο ημισφαίριο της γης, θα ευνοήσει του νότιους κυρίως ανέμους στην Ευρώπη και την χώρα μας, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται πολύ συχνά η ζέστη από την Αφρική προς την Ελλάδα. Αντίθετα το καλοκαίρι στην Αμερική, ίσως να είναι ψυχρό και όχι ζεστό.

Όλα αυτά τα λέμε με βάση την διάταξη των συστημάτων που επικρατεί αλλά και θα επικρατεί το επόμενο διάστημα σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Υπάρχουν δεδομένα για τα όσα λέμε. Πιστεύουμε πως δεν θα αλλάξει κάτι στα προγνωστικά στοιχεία και πως φέτος το καλοκαίρι, θα είναι πολύ θερμό στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.

Πολλοί θα πουν ωστόσο, ότι αυτό συμβαίνει γιατί φέτος ο χειμώνας ήταν αρκετά ήπιος χωρίς κρύο σε όλη την Ευρώπη. Εμείς θα πούμε ότι δεν παίζει αυτό κάποιο μεγάλο ρόλο στο πως θα κυλίσει το καλοκαίρι, ιδιαίτερα σε αυτή την περίπτωση, πάντως στατιστικά, όταν είχαμε ήπιους χειμώνες, παρατηρήθηκαν και αρκετά ζεστά καλοκαίρι, όχι πάντα όμως.

Για να δούμε λοιπόν, αν φέτος βιώσουμε ένα αρκετά θερμό καλοκαίρι στην χώρα μας, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν έχει συμβεί. Οι καύσωνες κυρίως μετά το 2007, απουσιάζουν σημαντικά από την χώρα μας (καλό είναι αυτό), ωστόσο φέτος φαίνεται να επιστρέφουν.
Νεότερη Παλαιότερη