Πέθανε ο Μπομπ Χόσκινς



Για ένα διάστημα, στη δεκαετία του 80, η μορφή του Μπομπ Χόσκινς, που σήμερα ανακοινώθηκε πως πέθανε ..
σε ηλικία 72 ετών, ήταν συνυφασμένη με την έκρηξη του νέου βρετανικού σινεμά, αλλά και με μια ταινία που έμελλε να γίνει σταθμός, τη «Μόνα Λίζα» του Νιλ Τζόρνταν. Οι σινεφίλ ήταν υποψιασμένοι πάντα γι' αυτόν κι έτσι δεν παρασύρθηκαν από το buzz που είχε με το ρόλο του σε μια σούπερ εμπορική παραγωγή, το «Ποιος σκότωσε τον Ρότζερ Ράμπιτ» του Ρόμπερτ Ζεμέκις.

Ο Χόσκινς, πριν από δυο χρόνια έβαλε τέλος στην καριέρα του επειδή προσβλήθηκε από τη νόσο του Πάρκινσον, μια καριέρα που κρατούσε σαράντα χρόνια, είχε έναρξη από τις περίφημες βρετανικές τηλεοπτικές σειρές, αλλά και μεγάλους σταθμούς στο Χόλιγουντ. Πολύ καλά για κάποιον που παράτησε το σχολείο στα 15 του, αλλά είχε από τότε πάθος για τη σκηνή και το θέατρο.

Ξεκίνησε την καριέρα του με θεατρικές παραστάσεις και στην πορεία του δόθηκαν μικροί ρόλοι σε σειρές, ανάμεσα στις οποίες το «Villains» και το «Thick As Thieves». Όλα άλλαξαν για τον Χόσκινς όταν εμφανίστηκε στη βρετανική μίνι σειρά «Pennies From Heaven», η οποία προτάθηκε για 10 βραβεία BAFTA. Το μεγάλο κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε με την ταινία «Βρώμικο Σαββατοκύριακο» το 1980 και ακολούθησαν ρόλοι σε ταινίες, όπως «The Cotton Club» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Brazil» του Τέρι Γκίλιαμ και «Μόνα Λίζα» του Νιλ Τζόρνταν.

Ο Χόσκινς είχε τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ το 1987 για την ερμηνεία του στο δράμα μυστηρίου «Μόνα Λίζα», έχοντας συνυποψήφιους τον Μάικλ Κέιν και τον Ρόμπι Κόλτρεϊν, καθώς και με το βραβείο καλύτερο ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κανών το 1986.

Στον τελευταίο ρόλο του, ο Μπομπ Χόσκινς υποδύθηκε έναν από τους επτά νάνους στην ταινία «Η Χιονάτη και ο κυνηγός» στο πλευρό της Αμερικανίδας ηθοποιού Κρίστεν Στιούαρτ.

Έπαιξε επίσης στις ταινίες «Η εκδίκηση του Κάπτεν Χουκ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, και «Οι αδελφοί σούπερ Μάριο», καθώς και στο «Ταξίδι της Φελίτσια» του Ατόμ Εγκογιάν, μάλλον ο καλύτερος του ρόλος.
Νεότερη Παλαιότερη