Ο καιρός τρελάθηκε! Ιδιαίτερη προσοχή στη Χαλκιδική




Βροχές μέχρι και χαλάζι από το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Βόρεια Ελλάδα - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ - Πού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πυρκαγιές

Μπορεί χθες να... ψηθήκαμε, παρόλα αυτά ο καιρός από σήμερα το βράδυ χαλάει, καθώς οι καταιγίδες που πλήττουν τη Βουλγαρία, αναμένεται να... κατηφορίσουν στη Βόρεια Ελλάδα με τη μορφή μπουρινιών. Ειδικότερα, παρόλο που σήμερα ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 39 βαθμούς Κελσίου, αύριο θα παρατηρηθεί πτώση της θερμοκρασίας, που θα κυμανθεί στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι καταιγίδες που πλήττουν τη Βουλγαρία, θα επηρεάσουν τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος κ. Θοδωρής Κολυδάς στο protothema.gr, «οι θερμές και υγρές μάζες που υπάρχουν στη Βόρεα Ελλάδα, σε έρθουν σε αντίθεση με τις ψυχρές που κατεβαίνουν από τα Βαλκάνια. Έτσι, μπουρίνια θα πλήξουν τη Βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Παρασκευής, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου».

Επίκεντρο της κακοκαιρίας θα είναι η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Κατερίνη, ενώ η κακοκαιρία ίσως πλήξει οριακά έως και την περιοχή της Λάρισας. Να σημειωθεί πως η χαλαζόπτωση δεν θα είναι τόσο έντονη, καθώς δεν συνδυάζεται με τη μεσημεριανή αστάθεια, όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή. 

Ιδιαίτερα προσεκτικοί, σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, πρέπει να είναι οι ψαράδες στους κόλπους της Χαλκιδικής, αλλά και από την Κατερίνη έως τον Αγιόκαμπο, τις ώρες που θα παρατηρηθεί η κακοκαιρία.

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:
Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου ο καιρός χαλάει στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Βόρεια Εύβοια.

Σε όλες αυτές τις περιοχές θα έχει βροχές, καταιγίδες που κατά τόπους θα ειναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους 7- 8 μποφόρ ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.
Νεότερη Παλαιότερη