Στις 16 Μαρτίου 2880 το τέλος της Γης !


Αμερικανοί επιστήμονες: Η Γη θα καταστραφεί στις 16 Μαρτίου 2880! -Τι θα συμβεί εκείνη την ημέρα

Ο Νοστράδαμος δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά ούτε και η προφητεία των Ίνκας πήρε σάρκα και οστά.
Προφανώς, για να διαβάζετε αυτό το κείμενο σημαίνει πως ο πλανήτης γη συνεχίζει να υπάρχει και να κινείται. Για πόσο, όμως, θα συμβαίνει αυτό;

Οι άνθρωποι αρέσκονται σε καταστροφολογικά σενάρια και σε δραματικές μελλοντολογικές υποθέσεις. Από τα λαϊκά έντυπα, μέχρι τα επιστημονικά συγγράμματα το πότε θα καταστραφεί ο πλανήτης μας είναι ένα θέμα αιχμής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με επιστήμονες-ερευνητές στο Τενεσί η καταστροφή της γης ενδέχεται να συμβεί στις; 16 Μαρτίου 2880. Σύμφωνα με τις μελέτες τους, την υπογραφή στο τέλος του κόσμου θα βάλει ο αστεροειδής «1950 DA» και αυτό διότι τη συγκεκριμένη ημέρα είναι πολύ πιθανό να πέσει πάνω στη Γη, κάνοντας τον πλανήτη μας... παρελθόν.

Οι πιθανότητες που δίνουν οι επιστήμονες να επιβεβαιωθεί το παραπάνω καταστροφολογικό σενάριο δεν είναι καθόλου λίγες: βάσει υπολογισμών, ο διαμέτρου ενός χιλιομέτρου αστεροειδής έχει 1 στις 300 πιθανότητες να χτυπήσει στη Γη.

Η τυχόν πρόσκρουση του 1950 DA στη Γη με ταχύτητα μεγαλύτερη των 61.000 χλμ./ώρα θα ήταν ικανή να προκαλέσει μια έκρηξη έντασης ίσης με αυτή 44.800 μεγατόνων ΤΝΤ. Αμέσως μετά θα προκαλούνταν τσουνάμι και θα άλλαζε το κλίμα στην υφήλιο εξαφανίζοντας κάθε ίχνος ανθρώπινης ζωής.

Αυτό που κάνει μοναδικό τον συγκεκριμένο αστεροειδή είναι το γεγονός ότι, αντίθετα με όλους τους άλλους που αποτελούνται από κομμάτια πέτρας τα οποία παραμένουν «κολλημένα» το ένα με το άλλο λόγω βαρύτητας, ο 1950 DA παραμένει στέρεος με την εφαρμογή αντίθετων δυνάμεων. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι παρά του ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής περιστρέφεται συνεχώς παραμένει ακέραιος καθώς οι επιστήμονες εξηγούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να διαλυθεί.

Για να γίνει ακόμα πιο σαφές αυτό που λένε οι επιστήμονες χρησιμοποιούν το ακόλουθο παράδειγμα: Αν έβαζε κανείς έναν αστροναύτη επάνω στην επιφάνεια του 1950 DA, τότε αυτός θα εκτοξευόταν στο διάστημα λόγω της ταχύτητας της περιστροφής.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τενεσί υποστηρίζουν ότι έχουν, όμως, τη λύση. Αντί για μια έκρηξη στο διάστημα, η οποία θα προκαλούσε το θρυμματισμό του αστεροειδή σε μικρότερα κομμάτια που θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, προτείνουν στοχευμένες αλλαγές στην επιφάνειά του ώστε να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων που λειτουργούν ως «κόλλα».

Σε κάθε περίπτωση οι αστρονόμοι που μελετούν τον αστεροειδή είναι αισιόδοξοι ότι στις 35 γενιές που ακολουθούν μέχρι την... αποφράδα ημέρα θα έχει βρεθεί οριστική λύση για την αντιμετώπιση του 1950 DA.


Νεότερη Παλαιότερη