Ξεκίνησε η κακοκαιρία - Που θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες


 

Πέφτει έως και 10 βαθμούς η θερμοκρασία

- Θυελλώδεις άνεμοι από το βράδυ στα πελάγη
- Πότε φτιάχνει ο καιρός

Η πρώτη σοβαρή κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου βρίσκεται σε εξέλιξη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες καθώς οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
Για σήμερα Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τις επόμενες ώρες θα πληγούν οι περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, κυριότερα η Χαλκιδική και η Πιερία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και κυρίως η Λήμνος, ο Αι - Στράτης και η Θάσος. Εντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα. Στις νοτιότερες ανατολικές περιοχές τα φαινόμενα θα αρχίσουν να φτάνουν το βράδυ, προς το παρόν  η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχουν λιακάδα.

Οι άνεμοι σήμερα δε θα ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη, αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί από διάφορες διευθύνσεις αλλά αργότερα θα γυρίσουν σε βοριάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 εως 21εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 16 εως 28 βαθμούς και στα νησιά από 18 εως 27 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, αργότερα όμως θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 6 και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιές που τοπικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές οι οποίες απο το μεσημέρι και μετά θα δυναμώσουν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί αλλά αργότερα θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 28 βαθμούς κελσίου.


Το Σάββατο θα είναι η μέρα με τα πιο έντονα φαινόμενα

Στα δυτικά αρχικά θα εκδηλωθούν βροχές ενώ τα φαινόμενα θα μετακινούνται ανατολικότερα. Οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, στη Χαλκιδική και την Πιερία, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και κυρίως στις περιοχές του Πηλίου και του Βόλου, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και κυρίως στη Λαμία, τη Λιβαδειά και τη Θήβα, στην Αττικοβοιωτία, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Αργότερα η κακοκαιρία θα προχωρήσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη και σιγά - σιγά τα φαινόμενα εκεί θα εντείνονται ενώ θα εξασθενούν από τα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο και κυριως στις νοτιότερες περιοχές θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά ακόμη και 9 μποφόρ, δημιουργώντας οπωσδήποτε κάποια προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 10 εως 23 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εως 24 βαθμούς και στα νησιά από 17 εως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική πλευρά του νομού προς τη Χαλκιδική αλλά καθώς θα περνάει η μέρα τα φαινόμενα θα εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 ακομη και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 22 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού αλλά σταδιακά καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ περιμένουμε εξασθένιση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ ενώ στον Ευβοϊκό και το Κάβο Ντόρο θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί από 14 εως 24 βαθμούς κελσίου.


Νεότερη Παλαιότερη