Τι γίνεται με τον καιρό- Πρόγνωση έως και την Τετάρτη


 

Με κύριο χαρακτηριστικό το αισθητό κρύο το τελευταίο σαββατοκύριακο του μήνα
- Ακόμα και κάτω από το 0 έπεσε η θερμοκρασία στα βουνά της χώρας - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Πολύ χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στα ορεινά της χώρας, καθώς ο Σεπτέμβριος μας αποχαιρετά με θερμοκρασίες.... Δεκεμβρίου!

Χαρακτηριστικό είναι πως οι κάτοικοι στο Καρπενήσι, στα ορεινά της Ευρυτανίας ξύπνησαν με το θερμόμετρο να δείχνει 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Γιάννενα έδειχνε 6.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμάκτσαλαν όπου το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν, σταματώντας πάντως στο -1, στη Βωβούσα Ιωαννίνων έδειξε 2,3 βαθμούς, στο Παναχαϊκό Όρος 2,7, στο Χιονοδρομικό Κέντρο στη Λαϊλιά Σερρών 3,1 βαθμούς και στο Περτούλι Τρικάλων 3,8 βαθμούς Κελσίου.

Χαμηλές θερμοκρασίες που θυμίζουν χειμώνα και όχι τον «καλοκαιρινό» Σεπτέμβριο που γνωρίζουμε καλά στην Ελλάδα σημειώθηκαν επίσης στις παρακάτω περιοχές:

Πάρνηθα 5°C

Γρεβενά 6°C

Νευροκόπι 8°C

Πτολεμαΐδα 8°C

Τρίκαλα Κορινθίας  9°C

Στενή Ευβοίας 11°C

Τρίκαλα 11°C

Λαγκάδια Αρκαδίας  11°C

Ικαρία 12°C

Τις επόμενες ώρες για σήμερα Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις και στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου
Νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 25 στην Ήπειρο, από 8 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 27 στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά στη Νότια Κρήτη πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα βορειότερα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς μέτριους.

Παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, με μικρή πιθανότητα βροχής νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.


Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου
Με άνοδο της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει η εβδομάδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.


Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.


Τετάρτη 1 Οκτωβρίου
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι βοριάδες θα πέσουν στα 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Νεότερη Παλαιότερη