Με την είσοδο του χειμώνα έρχονται ισχυρές βροχές



Με ήπιες καιρικές συνθήκες θα κάνει ποδαρικό ο χειμώνας στην χώρα μας με το υδράργυρο,μάλιστα, να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ενώ οι ομίχλες και η σκόνη από την Αφρική θα περιορίσουν την ορατότητα. Από την Τρίτη το καιρικό σκηνικό αλλάζει άρδην με τις βροχές και τις καταιγίδες να επεκτείνονται σταδιακά στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. 
 
Σύμφωνα λοιπόν με την πρόγνωση του meteo-news.gr
 
Για την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 αναμένουμε νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες στα δυτικά ,κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειώνονται κατά περιόδους βροχές . Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Τέλος να τονίσουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν και πάλι την μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 Beaufort και στο νότιο Αιγαίο, το Κρητικό Πέλαγος και το Καρπάθιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και  θα φτάσουν τα 4 ίσως και τα 5 Beaufort.
 
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά τους 17 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 21-23 βαθμούς Κελσίου. 
 
 
Όπως αναφέραμε και στην αρχή ο καιρός αλλάζει από την Τρίτη με τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες να επηρεάζουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα και με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία το διήμερο 3-4 .12.2014 θα είναι ιδιαίτερα βροχερό ,κυρίως σε περιοχές της δυτικής της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Νεότερη Παλαιότερη