Τι γίνεται με τα χιόνια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική


Μακεδονία: Παγετός και χιόνι σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Φλώρινα και Καστοριά - Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας!

Παγετός και χιόνι σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Φλώρινα και Καστοριά
- Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας!

Με ψυχρό βόρειο άνεμο και θερμοκρασία στους -2 βαθμούς Κελσίου, με ποσοστό υγρασίας 51% και συννεφιά, ξύπνησε σήμερα η πόλη της Θεσσαλονίκης...
Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, με υγρασία στο 51% και συννεφιά, καταγράφηκε η θερμοκρασία στο Κιλκίς, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών, ενώ στους -4 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 64% και συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο.

Στους -7 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 58% και αίθριο καιρό, καταγράφηκε η θερμοκρασία στην πόλη της Κατερίνης, στα Γρεβενά, στην Καστοριά, αλλά και στην Φλώρινα. Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στις ορεινές περιοχές, εξαιτίας των συνθηκών ολισθηρότητας, που προκαλεί ο πρωινός παγετός.

Χαλκιδική: Πυκνό χιόνι σε όλο το νομό - Η θερμοκρασία στους -7 βαθμούς Κελσίου!
Ισχυρή χιονόπτωση στο νομό Χαλκιδικής σημειώνεται από νωρίς το πρωί, με τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας να βρίσκεται επί ποδός και να παρεμβαίνει -μεταξύ άλλων- στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η έντονη χιονόπτωση πλήττει τις περιοχές από τη Γαλάτιστα μέχρι και το βόρειο τμήμα του νομού, αλλά και τη χερσόνησο της Κασσάνδρας. "Χιονίζει σε όλο το νομό. Όλα είναι άσπρα" ανέφερε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Σημείωσε δε, ότι η θερμοκρασία παραμένει στους -7 βαθμούς Κελσίου στον Πολύγυρο.

Απαραίτητες οι αλυσίδες στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών
Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται αυτή την ώρα τα οχήματα που κατευθύνονται προς και από τη Χαλκδική λόγω της χιονόπτωσης, με τους οδηγούς να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στο ύψος της Καρδίας, καθώς και προς Σωζόπολη, Τρίγλια και Φλογητά., ενώ σε ορεινές κυρίως περιοχές οι αρχές ρίχνουν αλάτι στους δρόμους.

Νωρίτερα σημειώθηκε σύγκρουση ανάμεσα σε ΙΧ και λεωφορείο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών με κατεύθυνση Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκαν υλικές μόνο ζημιές.
Νεότερη Παλαιότερη