Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα, με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες.Περιμένουμε νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα
δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά στο νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 έως 14 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές. Από το απόγευμα και μετά θα πέσει χιονόνερο και το βράδυ θα πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό καθώς θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο αλλά και κάποιες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Σοβαρή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα και μετά, με χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα ενώ οι οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ. Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς θα κινηθεί ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη όπου τα χιόνια θα φτάσουν όχι μόνο στην Αττική και την Αθήνα, αλλά και στα νησιά, ακόμη και στη Κρήτη. 
Νεότερη Παλαιότερη