Η Τούρκικη αυτοκινητοβιομηχανία (!!!!) παρουσίασε το νέο της μοντέλο, με ονομασία..."Αιγαίο"


Το καινούργιο τετράθυρo Fiat λέγεται Aegea

Στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης η Fiat παρουσίασε ένα νέο μικρο- μεσαίο σεντάν, το Aegea.

To οποίο έχει σχεδιαστεί από το Style Centre του ομίλου FCA στην Ιταλία και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με το τμήμα Έρευνα & Εξέλιξης (R&D) της τουρκικής Tofas. Άλλωστε όπως και οι προκάτοχοί του έτσι και αυτό θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της τελευταίας στην Προύσα.

Το με σύγχρονη εμφάνιση Aegea έχει μήκος 4,50 μέτρων και μεταξόνιο 2,64, που αποτελεί καλή ένδειξη για τους χώρους στο εσωτερικό του. Αντίστοιχης βαρύτητας ένδειξη είναι και τα 510 λίτρα του πορτμπαγκάζ. Από κει και πέρα ο διάκοσμος μπορεί να διαθέτει και οθόνη αφής 5 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, στα πλαίσια του συστήματος infotainment Uconnect.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο diesel και δύο σύνολα βενζίνης, οι αποδόσεις των οποίων κυμαίνονται από 95 έως και 120 ίππους.

Αν πάντως στο σημείο αυτό αναρωτιέστε για το όνομα του μοντέλου οι Ιταλοί λένε πως το επέλεξαν για να τιμήσουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους με τους Τούρκους και την Tofas. Τώρα πως αυτό γίνεται επιλέγοντας το Aegea, το Αιγαίο δηλαδή, είναι κάτι που μόνο οι ιθύνοντες της Fiat ή πιο σωστά της FCA θα μπορούσαν να απαντήσουν. Αν δεν τα έχουν χαμένα, από τα φλέγοντα θέματα που πρέπει να επιλύσουν…


Νεότερη Παλαιότερη