Νέα απάτη από ταξιδιωτικό γραφείο σε μαθητική εκδρομή



Με τις βαλίτσες στο χέρι έμειναν 60 μαθητές λυκείου του Ηρακλείου και οι δέκα συνοδοί τους.

Λίγο πριν από την αναχώρησή τους για την Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius, το ταξιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει τη διοργάνωση δήλωσε «αδυναμία» για την πραγματοποίησή της.
Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου επρόκειτο να αναχωρήσουν το βράδυ του Σαββάτου με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Κωνσταντινούπολη. Στο παρά πέντε της προγραμματισμένης αναχώρησης, πληροφορήθηκαν ότι δεν θα ταξιδέψουν.

Η καταγγελία
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, το ταξιδιωτικό γραφείο είχε εισπράξει περίπου 22.000 ευρώ για τα εισιτήρια και τη διαμονή μαθητών και συνοδών.
Ο υπεύθυνος του γραφείου αναζητήθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την αθέτηση του ιδιωτικού συμφωνητικού, όμως δεν εντοπίστηκε. Από την πλευρά του γραφείου αναφέρθηκε ότι η εκδρομή δεν μπορεί να γίνει λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής, στην οποία συμμετέχουν επίσης μαθητές από οκτώ χώρες, είχαν προγραμματιστεί επαφές με φορείς της Πόλης, ενώ οι μαθητές θα συναντούσαν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι.
Νεότερη Παλαιότερη