Τέλος στα όργια των Βρετανών στο δημοφιλέστερο τουριστικό τους θέρετρο



Τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορα, η πόλη Μαγκαλούφ της Μαγιόρκας, βάζει «χαλινάρι» στους
τουρίστες που πρωταγωνιστούν σε εικόνες ντροπής, σε ερωτικά όργια στα κλαμπ και κυκλοφορούν μεθυσμένοι και γυμνοί στους δρόμους της πόλης.


Πολλοί μάλιστα, έχουν χάσει τη ζωή τους, κάνοντας άλματα θανάτου από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων όπου διαμένουν, υπό την επήρρεια αλκοόλ. Οι τουρίστες που έχουν σκοπό να τα «σπάσουν» στο θέρετρο της Μαγιόρκας, θα απογοητευτούν πληροφορούμενοι τους νέους κανονισμούς που θέτουν σε ισχύ- από την Τρίτη 9 Ιουνίου- οι ισπανικές αρχές.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί και τα μαγαζιά δεν θα μπορούν να πωλούν ή να σερβίρουν αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα.

 Βαριές "καμπάνες" αναμένουν όσους πιαστούν να ουρούν στον δρόμο ή να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους χωρίς ρούχα. Θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα που ξεκινούν από 750 ευρώ.

Το πρόστιμο ανέρχεται στα 3.000 ευρώ, σε όσους επιχειρήσουν να πηδήξουν από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους στην πισίνα. Πέρυσι, μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να κάνουν το αποκαλούμενο balconing.

Επιπροσθέτως, 36 αστυνομικοί θα κάνουν πεζές περιπολίες στους δρόμους για να εφαρμόσουν τους νόμους. «Σε μία προσπάθεια να εγγυήθουμε την ευημερία των κατοίκων της περιοχής αλλά και των τουριστών, η τοπική αρχή βάζει σε εφαρμογή αυτά τα δρακόντεια μέτρα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ισπανίδα υπουργός τουρισμού, Isabel Borrego, τόνισε ότι οι νέοι κανόνες έχουν στόχο να «προωθήσουν ένα νέο πλαίσιο στο οποίο όλοι οι τουρίστες θα περνάνε καλά, με έναν υπεύθυνο όμως, τρόπο!». Ο Βρετανός πρέσβης στην Ισπανία, Simon Manley, δήλωσε: «Θέλουμε οι Βρετανοί τουρίστες να διασκεδάζουν στο Μαγκαλούφ, όπως διασκεδάζουν σε όλη την υπόλοιπη Ισπανία. Αλλά θέλουμε να είναι ασφαλείς και να σέβονται τους νόμους».

Ο δήμος της Calvià, στον οποίο εντάσσεται το Μαγκαλούφ, έχει γίνει ένας από τους πιο πλούσιους δήμους της Ισπανίας, χάρη στον τουρισμό. Κάποιοι όμως, ως επί τον πλείστον Βρετανοί τουρίστες, έχουν δυσφημίσει το θέρετρο, συμμετέχοντας σε ερωτικά όργια σε δημόσιους χώρους και πίνοντας μέχρι τελικής πτώσης. 
Νεότερη Παλαιότερη