ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ-Αλλο ένα ρεζιλίκι αποκαλύπτεται στη Χαλκιδική

Ολυμπιάδα Χαλκιδικής...Το μοναδικό νησί που έχει ο Στρυμονικός κόλπος.
Ένα στολίδι με θρυλική ιστορία και απόκρυφες ομορφιές στην παραλία και στον βυθό του, που όλοι θέλουν να το επισκεφθούν. Μέχρι εκεί όμως φτάνει η αγάπη των επισκεπτών;

Πίκρα και οργή για το αποτρόπαιο θέαμα που αντικρύζει όποιος επισκέπτεται το νησάκι πλέον...

Τα σκουπίδια που έχουν αφήσει οι προηγούμενοι επισκέπτες γίνονται σωρός που σ΄ αυτά προστίθονται καθημερινά και τα σκουπίδια των επόμενων και πάει λέγοντας...



Ως που μπορεί όμως να πάει αυτό επιτέλους;
Όποιος αγαπάει το νησάκι και την φύση, τα αγαπάει όχι μόνο όταν έρχεται, αλλά τα αγαπάει και όταν φεύγει και φροντίζει να μαζέψει σε μια σακούλα τα σκουπίδια από τα προιόντα που φέρνει μαζί του.

Στο νησάκι σήμερα έχουν μαζευτεί τόσα σκουπίδια από διάφορα πεταμένα πράγματα που είναι να απορείς ποιός και πως θα τα καθαρίσει αυτά; ΓΙΑΤΙ;

Είναι τόσο άσχημες και απολίτιστες αυτές οι εικόνες που πραγματικά σε πιάνουν τα νεύρα σου με την αναισθησία και την επιπολαιότητα όσων πετούν ότι τους κατέβει στο κεφάλι στην παραλία και στην θάλασσα του νησιού.

Μέχρι και τραπεζάκι που έσπασε παράτησαν πεταμένο εκεί πέρα.

Μπράβο τους τους ανόητους.
Τι να πεις παραπάνω;

Οι φίλοι από την Ολυμπιάδα που μου έστειλαν τις φωτογραφίες και τους ευχαριστώ πολύ, μας ζήτησαν να θίξουμε το ζήτημα αυτό και να παρακαλέσουμε τους εκδρομείς που καταφθάνουν καθημερινά να φροντίζουν και τον τομέα της καθαριότητας μαζεύοντας όποια απορίματα δημιουργούν φεύγοντας από το νησί.

Σίγουρα θα πρέπει να γίνεται έτσι και τα σκουπίδια να μη μένουν εκεί !!!


Το ζήτημα όμως είναι κατά πόσο είναι υπεύθυνος ο καθένας να το πράτει αυτό, μιας και δεν υπάρχει καμιά επιστασία ή αστυνόμευση στο νησάκι.

Όλα λοιπόν βασίζονται στην παιδεία και στην αξιοπρέπεια του επισκέπτη.

Και εκεί είναι που πρέπει να δοθεί η μεγάλη μάχη για να αλλάξουν νοοτροπίες και κακές συμπεριφορές από όλους μας!



Οι εικόνες των πεταμένων σκουπιδιών πάνω στο ονειρεμένο αυτό μέρος προκαλούν θλίψη και μόνο θλίψη.

Αν είμαστε ακόμα άνθρωποι με λογική και αισθήματα ας φροντίσει ο καθένας πρώτα ο ίδιος και αν χρειαστεί έστω και με κάποιες συστάσεις - παροτρύνσεις στους διπλανούς του, να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά, όχι μόνο στις παραλίες του νησιού, αλλά παντού !!!
strymonikostoday.gr
Νεότερη Παλαιότερη