Πήγαμε για ουζάκι στο BizBize, απέναντι από το Ποσειδώνιο

Απέναντι από το Ποσειδώνιο, στη Θάλητος 29, είπαμε να πιούμε του ουζάκι μας, γιατί με τόσες
σκοτούρες ....επιβάλλεται !!!

Καθήσαμε λοιπόν στο BizBize, έξω, στο φαρδύ, άνετο πεζοδρόμιο κάτω από τι ομπρέλες, σε άνετες καρέκλες για ραχάτι.

Ο χώρος μέσα, όπως ρίξαμε μια ματιά, πολύ καλαίσθητος και φωτεινός, πολύ ευχάριστος και φιλόξενος.
 Ο κατάλογος αρκετά μεγάλος, με έμφαση στους θαλασσινούς μεζέδες, έδινε υποσχέσεις.

Παραγγείλαμε λαχανικά ψητά στη σχάρα, που ήταν όσο ...ψητά έπρεπε, τραγανά αρκετά δηλαδή, χωρίς να έχουν λιώσει.


Αντσούγια με ελαφριά γεύση, ιδανική για το χύμα τσίπουρο που πήραμε και την επόμενη μέρα, δεν το μετανιώσαμε...

Οπως βλέπετε, μπήκαμε στο πειρασμό και πήραμε και σαρδέλλα σχάρας "παντρεμένη", καθαρισμένη σε φιλετάκι δηλαδή, με την έκπληξη που ήταν το πέστο τσουκνίδας που την συνόδευε και αν δεν μας έλεγαν τι ήταν, δεν το πιστεύαμε, εξαιρετικός τσιπουρομεζές !!

Οι μεζέδες που συνόδεψαν το τσίπουρο, ήταν ακόμη μανιτάρια με σάλτσα και χαλούμι ψητό, που όμως ήταν λίγο περισσότερο αλατισμένα από ότι θα θέλαμε, κολοκυθοκεφτέδες με εξαιρετική κρούστα και καθόλου λαδεροί, με γεμάτη γεύση και άφθονα μυρωδικά και η έκπληξη, ταραμοκεφτέδες (!!!), με λευκό ταραμά, πιάτο εξαιρετικό και ιδιαίτερο, με τον ταραμά να ξεχειλίζει από την κρούστα του, με "γεμάτη" γεύση.

Συνεχίσαμε με κριθαρότο θαλασσινών, σωστά μαγειρεμένο, όχι παραβρασμένο, με γαρίδες και μύδια ολόφρεσκα.

 Για να συνοδέψουμε τις μπύρες που ήρθαν για να σβήσουν τα οινοπνεύματα, πήραμε τυρί μελίχλωρο Λήμνου με μαρμελάδα μάραθου, που το δοκιμάσαμε πρώτη φορά και όπου το βρούμε θα ξαναπάρουμε, χορταστικό στο μάτι και στη γεύση μπουγιουρντί και μπιφτεκάκια σχάρας με σάλτσα μουστάρδας, για να δοκιμάσουμε και κάτι σε κρεατικό, με κιμά ποιοτικό και σωστά ψημένο, που συνοδεύονταν από ψητό, ζουμερό κρεμμύδι.



Και αφού φάγαμε έτσι λιτά, πήραμε και ένα γλυκάκι για να ...χωνέψουμε, εξαιρετκό σου, με μους σοκολάτα, παρασπονδία που την απολαύσαμε ιδιαίτερα !!!


΄Πληρώσαμε για όλα τα παραπάνω, συνοδευμένα από τρία καραφάκια τσίπουρο με γλυκάνισο, και τρία ποτήρια μπύρας των 300 ml, με σέρβις διακριτικό και ευγενικό, 59 ευρώ και μας έφεραν και απόδειξη.

Η σελίδα της επιχείρησης στο facebook 

Επειδή μείναμε ευχαριστημένοι, γιατί μετά από καιρό ανακαλύψαμε ωραίο στέκι στη γειτονιά μας, η Γεωργία και ο Σταύρος, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, νέα και ευχάριστα παιδιά, δέχτηκαν να μας πουν ένα-δυό πράγματα για το μαγαζί τους.

Ανοιξαν φέτος το Γενάρη, καταμεσίς της χειρότερης κρίσης που γνωρίσαμε, πράγμα που δείχνει κότσια, αν μη τι άλλο.

Την διακόσμηση και διαμόρφωση του χώρου την επιμελήθηκαν οι ίδιοι και τις γεύσεις τις διάλεξαν προσεκτικά, για να ικανοποιούν απαιτητικά γούστα και ο άξιος σεφ τις προσφέρει με μαεστρία.

Απορρόφησαν την αύξηση του ΦΠΑ και δεν ανέβασαν τις τιμές, καθώς αντιλαμβάνονται την κατάσταση των πελατών και ξέρουν τι σημαίνει ...."οικονομική στενότης"

Ο χώρος, λόγω και του μεγάλου πάρκου, προσφέρεται και για οικογένειες με παιδιά.

Από εμάς, που είμεθα μερακλήδες και δύσκολοι κριτές, φάγαμε καλά και ευχάριστα,με παραδοσιακές, λίγο "πειραγμένες", ανανεωμένες γεύσεις, χωρίς να μας...πάρουν το κεφάλι,

Θα ξαναπάμε με χαρά αν και, αν συνεχίσουμε έτσι, βλέπουμε τα ζάχαρα και τα τριγλυκερίδια να "χτυπάνε ταβάνι"...

Νεότερη Παλαιότερη