Χαλάει ο καιρός- Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία



Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το απόγευμα, όταν το καλοκαίρι θα μας αφήσει και... απότομα θα μας ρίξει στην αγκαλιά του φθινοπώρου! 

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα "πέσει". 

Σήμερα, Κυριακή 20.09.2015, ημέρα εκλογών, μέχρι το απόγευμα θα επικρατήσει η ζέστη και θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου. Η βαθμιαία μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων 4 με 5 μποφόρ.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή το βράδυ, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, τη Δευτέρα 21/9 με εξαίρεση τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τη Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται και από χαλάζι.

Την Τρίτη 22/9 ο καιρός θα παραμείνει αρκετά άστατος με τα φαινόμενα όμως να εστιάζονται κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά, το Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Την Τετάρτη 23/9 τα φαινόμενα στο Αιγαίο σταδιακά θα σταματήσουν αλλά αναμένονται και πάλι βροχές στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτική χώρας, τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας.

Οι θερμοκρασίες από τη Δευτέρα θα σημειώσουν βαθμιαία πτώση και για τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουν στα φυσιολογικά για την εποχή, επίπεδα.

Νεότερη Παλαιότερη